autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

“Sherkasieh” cu pui – Pui chirchiz cu orez-reteta specific iordaniana

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 25 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 25 august 2011

Ingrediente
"Sherkasieh" este o mancare festiva care se serveste in ocazii deosebite., In anul 1878 imperiul otoman a stabilit o colonie de circhizi in Amman ei s-au integrat societatii ammanite si au adus cu ei obiceiuri culinare care au fost apreciate de comunitatea araba., "Sherkasieh" se serveste pe tavi mari am fotografiat aceasta mancare asa cum am pregatit-o eu cand am avut musafiri., , Pentru pui, -1 pui taiat in sferturi, -2 lingurite ulei de masline, -2 cepe mici taiate marunt, -4-5 catei de usturoi zdrobit cu sare( ca pentru mujdei), -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -1-4 lingurita sofran, -1 baton de scortisoara, -1/3 cana de faina, -1 lingurita piper de Aleppo, -1/4 lingurita condiment All spice, -2 cani de nuca, -1 lingura suc de lamaie, Pentru orez, -3 pahare de orez Basmati, -3 linguri de unt sau margarina de palmier Al Gazzal, -1/2 cana ardei verde taiat julien, -1/2 cana de ardei rosu taiat julien, -1/2 cana morcovi taiati marunt, -1 conserva de boabe de porumb, -1/2 pahar mazare congelata, -4 pahare de supa de pui, -1/4 lingurita oregano, -1/2 de ceapa taiata marunt, -1 lingurita de sare, -1/4 lingurita de sofran, -1/4 lingurita piper proaspat macinat, -1 mana de patrunjel verde taiat marunt pentru décor, -1/2 cana seminte de pin (“snobar”), -1/2 cana seminte de migdale jumatati

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Puiul
Puiul se spala si cu ajutorul unui prosop de bucatarie se usuca.
Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga usturoiul , scotisoara si sferturile de pui.Se sareaza, se pipereaza si se adauga sofranul.
Se adauga apa si se lasa la foc mic pana s-a fiert puiul.
Se scoate puiul si se pune intr-o tava de cuptor .
Intr-o tigaie antiaderenta se pune faina si se amesteca incotinuu pana a luat o culoare bej-deschis.
Se adauga piperul de Aleppo si condimentul all spice si se mai lasa pe foc cca jumatate de minut.
In blender se macina nuca, se adauga faina cu condiment; se adauga supa de pui treptat pana se obtine un sos mai gros.
Se fierbe sosul astfel obtinut la foc mic 20 de minute.
Se ia de pe foc, se adauga sucul de lamaie si se pune peste pui.
Se lasa la rece cel putin 2 ore.
Se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade pana se rumeneste.
Orezul
Se pune untul intr-o cratita antiaderenta si se prajesc semintele de pin si migdale pana iau o culoare aurie.
Se scot semintele intr-un bol.
In acelasi unt se calesc ceapa, ardeii si morcovii 5 minute ,apoi se adauga orezul oparit si spalat; se mai lasa cateva minute sa se caleasca impreuna cu legumele; se adauga supa de pui , sarea, restul condimentelor si sofranul si se lasa la fiert la foc mic 20 de minute.
Se lasa orezul acoperit cca 15 minute ; se adauga conserva de boabe de porumb, se amesteca , apoi se pune pe un platou.
Se pune puiul peste orez, se presara semintele de pin , migdalele si patrunjelul taiat marunt.
Se serveste cu salata araba mixta,salata de castraveti cu iaurt sau simplu cu iaurt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "“Sherkasieh” cu pui – Pui chirchiz cu orez-reteta specific iordaniana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mic dejun pentru campioni PUI KIEV

Mic dejun pentru campioni PUI KIEV

Mod de preparare reteta pui Kiev Am pus intr-un bol untul moale, patrunjelul tocat, usturoiul zdrobit

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
MENIU DIN CARNE PE GRILL (pentru 2 persoane)

MENIU DIN CARNE PE GRILL (pentru 2 persoane)

Tai pieptul de pui in doua. Asezi carnea pe grillul incins.Rumenesti carnea pe ambele parti. Prajesti

2 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 27 mai 2015

    cam multe produse

  • Virginia_Subhi

    Virginia_Subhi (Maestru bucatar) , 06 august 2012

    Felicitari in primul rand, as vrea sa intreb supa cu faina, aceasta se foloseste pentru fierberea orezului ?

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 28 august 2011

    Trebuie sa fie gustoasa aceasta reteta cu atitea ingrediente,arome si pasiune.......de ce nu?

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 26 august 2011

      foarte complexa reteta! preparatul trebuie sa fie extraordinar! o singura obiectie as avea: nu cred ca e doar de complexitate medie... e mult mai greu de realizat amestecul de arome! felicitari!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 25 august 2011

      Wow! Cate ingrediente sunt aici!*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 august 2011

      Maaaaaaaaaaaama cate arome sunt aici impreuna ! Cu siguranta am sa incerc si eu reteta, doar stii ca-mi plac mancarurile arabesti... Doar condimentul All spice nu stiu ce contine.Sper sa fie bun si fara porumb....ca nu ma dau in vant dupa el.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 25 august 2011

      Foarte bun!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • "Sherkasieh" este o mancare festiva care se serveste in ocazii deosebite.
  • In anul 1878 imperiul otoman a stabilit o colonie de circhizi in Amman ei s-au integrat societatii ammanite si au adus cu ei obiceiuri culinare care au fost apreciate de comunitatea araba.
  • "Sherkasieh" se serveste pe tavi mari am fotografiat aceasta mancare asa cum am pregatit-o eu cand am avut musafiri.
  • Pentru pui
  • -1 pui taiat in sferturi
  • -2 lingurite ulei de masline
  • -2 cepe mici taiate marunt
  • -4-5 catei de usturoi zdrobit cu sare( ca pentru mujdei)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -1-4 lingurita sofran
  • -1 baton de scortisoara
  • -1/3 cana de faina
  • -1 lingurita piper de Aleppo
  • -1/4 lingurita condiment All spice
  • -2 cani de nuca
  • -1 lingura suc de lamaie
  • Pentru orez
  • -3 pahare de orez Basmati
  • -3 linguri de unt sau margarina de palmier Al Gazzal
  • -1/2 cana ardei verde taiat julien
  • -1/2 cana de ardei rosu taiat julien
  • -1/2 cana morcovi taiati marunt
  • -1 conserva de boabe de porumb
  • -1/2 pahar mazare congelata
  • -4 pahare de supa de pui
  • -1/4 lingurita oregano
  • -1/2 de ceapa taiata marunt
  • -1 lingurita de sare
  • -1/4 lingurita de sofran
  • -1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • -1 mana de patrunjel verde taiat marunt pentru décor
  • -1/2 cana seminte de pin (“snobar”)
  • -1/2 cana seminte de migdale jumatati

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Virginia_Subhi (Maestru bucatar)

Felicitari in primul rand, as vrea sa intreb supa cu faina, aceasta se foloseste pentru fierberea orezului ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu cascaval, snitele de curcan si salata