autor:

autor

» » Prajituri

Simanku

   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
8 linguri de zahar, un litru de lapte, 6 oua, 250 gr. de zahar (8 linguri), 6 linguri de faina, un praf de copt, 1/2 l de frisca, ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Intr-o tava cu pereti mai inalti se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar. Laptele cu ouale si zaharul se amesteca bine si se toarna peste caramel. Separat se pregateste blatul. Se bat albusurile cu zahar, se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Se toarna peste lapte, se niveleaza usor si se da la copt cam 50 de minute. Focul trebuie sa fie cam la minim. Dupa ce se coace se lasa in tava sa se raceasca de tot apoi se rastoarna pe un platou. Se pune frisca batuta si se rade ciocolata.
Se poate servi cu sos de zahar ars
Daca ti-a placut reteta noastra "Simanku" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Oana , 12 iulie 2009

    Din cele 6 oua nu mi-e clar cate se folosesc pentru crema de zahar ars..si cate pentru blat?

  • Jeaneta (Chef de cuisine) , 27 martie 2009

    Ai scapat din vedere sa scrii in reteta ca din 1 l lapte, 6 oua si 8 linguri de zahar se face intai o crema de zahar ars coapta in cuptor pe bain Marie. Abia dupa ce ai facut crema de zahar ars, pui peste ea blatul si mai dai din nou la cuptor sa se coaca si blatul; precizand ca trebuie sa folosesti o cratita mai inalta, care sa nu se umple si sa ramana loc si pentru blatul adaugat ulterior. Cand rastorni oricum sosul de zahar ars de la crema coapta insiropeaza blatul, crema ramanand deasupra.

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 8 linguri de zahar
  • un litru de lapte
  • 6 oua
  • 250 gr. de zahar (8 linguri)
  • 6 linguri de faina
  • un praf de copt
  • 1/2 l de frisca
  • ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Oana

Din cele 6 oua nu mi-e clar cate se folosesc pentru crema de zahar ars..si cate pentru blat?

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Ingerilor - Angels Cake