Mugurii de brad tineri,se spala, se lasa la zvantat pe prosop si se asaza in borcane alternativ cu zahar sau miere de albine pana la umplerea borcanului. Verificam a doau zi, posibil sa fie nevoie a adaugam muguri de brad. Cu siguranta va trebui sa mai adaugam zahar a doua sau a treia zi, caci se va topi. Mugurii de brad trebuie sa fie mereu acoperiti pana se ridica siropul. Se lasa la cald o luna, dupa care se strecoara, se storc bine mufgurii. iropul se asaza in sticle si se pastreaza la rece. E foarte sanatos dar si gustos. Se foloseste ca tratament sau preventiv pentru raceli si tuse, sau cu apa minerala ca racoritoare.
Cine doreste, poate sa fiarba mugurii ramasi cu o cantitate de apacare sa acopere mugurii. Dupa o ora, se strecoara, se masoara apa si se mai fierbe odata cu zahar. La il apa se adauga 3/4kg zahar. Se fierbe pana se obtine un sirop consistent, care se serveste cu apa minerala sau apa plata.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii