autor:

Andrei Bordianu

» » Spume si creme dulci

Sirop de mure

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 07 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 07 martie 2009

Ingrediente
500 gr. mure, 1,5 dl apa, zeama de la 1 lamaie, 400 gr. zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1) Se face un caramel cu zahar, apa si zeama de lamaie la foc incet.
2) Cand incepe sa fiarba bine, se adauga murele sfarmate cu o furculita si se lasa sa fiarba 3 min.
3) Se trece printr-o sita si se raceste imediat.

Se foloseste pentru a compania budinci, torturi, laptele prajit... etc
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sirop de mure

Sirop de mure

Se curata si se spala murele sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu 400 ml apa. Se lasa sa

2 voturi    0 comentarii
45 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sorbet de lamaie aromat

Sorbet de lamaie aromat

Intr-un vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga zaharul, putin cate putin, mixand continuu

15 voturi    10 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. mure
  • 1,5 dl apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 400 gr. zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Lapte prajit

Lapte prajit

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara 2) Deoparte se amesteca zaharul

24 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Creme brulee Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Serbet de zmeura