autor:

Andrei Bordianu

» » Spume si creme dulci

Sirop de mure

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 07 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 07 martie 2009

Ingrediente
500 gr. mure, 1,5 dl apa, zeama de la 1 lamaie, 400 gr. zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1) Se face un caramel cu zahar, apa si zeama de lamaie la foc incet.
2) Cand incepe sa fiarba bine, se adauga murele sfarmate cu o furculita si se lasa sa fiarba 3 min.
3) Se trece printr-o sita si se raceste imediat.

Se foloseste pentru a compania budinci, torturi, laptele prajit... etc
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sirop de mure

Sirop de mure

Se curata si se spala murele sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu 400 ml apa. Se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Sucuri si compoturi de fructe
Inghetata de prune

Inghetata de prune

1. Pune prunele cu zaharul tos intr-o cratita, cu 300 ml apa.Lasa-le sa dea intr-un colcot, acopera

16 voturi    6 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. mure
  • 1,5 dl apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 400 gr. zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Lapte prajit

Lapte prajit

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara 2) Deoparte se amesteca zaharul

24 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Serbet din smochine Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sorbet de mere cu menta