autor:

Andrei Bordianu

» » Spume si creme dulci

Sirop de mure

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 07 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 07 martie 2009

Ingrediente
500 gr. mure, 1,5 dl apa, zeama de la 1 lamaie, 400 gr. zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1) Se face un caramel cu zahar, apa si zeama de lamaie la foc incet.
2) Cand incepe sa fiarba bine, se adauga murele sfarmate cu o furculita si se lasa sa fiarba 3 min.
3) Se trece printr-o sita si se raceste imediat.

Se foloseste pentru a compania budinci, torturi, laptele prajit... etc
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Este un dulce foarte simplu si rapid:) De obicei îl fac în forme mici si folosesc caramel din

11 voturi    9 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Mousse de Chocolate cu Shots de Rodii

Mousse de Chocolate cu Shots de Rodii

* Pentru mousse, topeste ciocolata cu untul si adaugã peste gãlbenusele bãtute cu jumãtate din

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. mure
  • 1,5 dl apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 400 gr. zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Lapte prajit

Lapte prajit

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara 2) Deoparte se amesteca zaharul

22 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Bulgari crocanti cu ciocolata