Sirop de soc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sirop de soc

Ingrediente

  • 50 flori de soc
  • 2 kg de zahar
  • 6 lamai
  • 2 litri de apa

Mod de preparare

Florile de soc le scufundam in apa rece, le lasam la scurs , apoi le rupem coditele.

Punem apa si zaharul intr-o oala mai mare(6 litri), o asezam pe foc si o incalzim pana ce se dizolva zaharul complet( nu trebuie sa fiarba).Dam oala deoparte si lasam siropul sa ajunga la temperatura camerei.

Decojim coaja galbena a 4 lamai si o punem in sirop. Stoarcem sucul de la toate cele 6 lamai si il adaugam si pe el.

Adaugam si florile de soc, amestecam , punem un capac si tinem oala la frigider 4 zile. Amestecam in sirop de cel putin doua ori pe zi. Dupa cele 4 zile, stoarcem bine socul si coaja de lamaie, stercuram siropul si il punem in sticle sterilizate. Din aceasta compozitie mi-au iesit 3 litri de sirop. Se pastreaza la loc racoros.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul