Culegem mugurii de pe varfurile crengutelor de brad, cei deschisi la culoare, tineri si cruzi. Spalam din doua trei ape mugurii, sa indepartam praful de pe ei, apoi stoarcem apa de pe ei si ii transferam treptat intr-un robot cu lame si cu putere mare. Maruntim pe rand toti mugurii de brad si ii punem intr-o oala incapatoare. Adaugam apa rece peste muguri, atat cat sa ii acopere. Punem oala la fiert si cand da in primele clocote, dam focul la mic si lasam sa fiarba in continuare, aproximativ 30', mai exact pana cand mugurii isi schimba culoare in verde galbui, iar lichidul din oala arata :roll: ca un lapte foarte diluat ( vezi foto). Punem capacul pe oala si lasam la macerat de pe o zi pe alta.
A doua zi strecuram lichidul/apa infuzata, stoarcem bine si mugurii, masuram lichidul rezultat dupa infuzare si il golim intr-o oala curata si incapatoare. Adaugam zaharul si zeama celor doua lamai. Ps: Folosim atata zahar cat lichid avem. Amestecam de cateva ori, pana zaharul se topeste si dam oala pe foc, la fiert, la inceput pe flacara mare pana incepe sa dea in clocot, apoi dam focul la mic si fierbem siropul pana se leaga. Eu am fiert o cantitate mai mare si de aceia in poze se vad doua oale :lol:
Golim siropul cald, in sticle dinainte sterilizate, capacim si punem sticlele la duns ;-) invelite in paturi, pana a doa zi.
Toaletam sticlele, le etichetam si le depozitam in camara .
Spor la preparat !
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii