Sirop din muguri de brad, maruntiti

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Sirop din muguri de brad, maruntiti

Ingrediente

  • 1kg muguri de brad (cu lungimea de 3-4cm)
  • 1L apa
  • 1kg zahar
  • 2 linguri suc de lamaie, proaspat stors

Mod de preparare

Culegem mugurii de pe varfurile crengutelor de brad, cei deschisi la culoare, tineri si cruzi. Spalam din doua trei ape mugurii, sa indepartam praful de pe ei, apoi stoarcem apa de pe ei si ii transferam treptat intr-un robot cu lame si cu putere mare. Maruntim pe rand toti mugurii de brad si ii punem intr-o oala incapatoare. Adaugam apa rece peste muguri, atat cat sa ii acopere. Punem oala la fiert si cand da in primele clocote, dam focul la mic si lasam sa fiarba in continuare, aproximativ 30', mai exact pana cand mugurii isi schimba culoare in verde galbui, iar lichidul din oala arata :roll: ca un lapte foarte diluat ( vezi foto). Punem capacul pe oala si lasam la macerat de pe o zi pe alta.

A doua zi strecuram lichidul/apa infuzata, stoarcem bine si mugurii, masuram lichidul rezultat dupa infuzare si il golim intr-o oala curata si incapatoare. Adaugam zaharul si zeama celor doua lamai. Ps: Folosim atata zahar cat lichid avem. Amestecam de cateva ori, pana zaharul se topeste si dam oala pe foc, la fiert, la inceput pe flacara mare pana incepe sa dea in clocot, apoi dam focul la mic si fierbem siropul pana se leaga. Eu am fiert o cantitate mai mare si de aceia in poze se vad doua oale :lol:

Golim siropul cald, in sticle dinainte sterilizate, capacim si punem sticlele la duns ;-) invelite in paturi, pana a doa zi.

Toaletam sticlele, le etichetam si le depozitam in camara .

Spor la preparat !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise