Sirop din muguri de brad, maruntiti

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Sirop din muguri de brad, maruntiti

Ingrediente

  • 1kg muguri de brad (cu lungimea de 3-4cm)
  • 1L apa
  • 1kg zahar
  • 2 linguri suc de lamaie, proaspat stors

Mod de preparare

Culegem mugurii de pe varfurile crengutelor de brad, cei deschisi la culoare, tineri si cruzi. Spalam din doua trei ape mugurii, sa indepartam praful de pe ei, apoi stoarcem apa de pe ei si ii transferam treptat intr-un robot cu lame si cu putere mare. Maruntim pe rand toti mugurii de brad si ii punem intr-o oala incapatoare. Adaugam apa rece peste muguri, atat cat sa ii acopere. Punem oala la fiert si cand da in primele clocote, dam focul la mic si lasam sa fiarba in continuare, aproximativ 30', mai exact pana cand mugurii isi schimba culoare in verde galbui, iar lichidul din oala arata :roll: ca un lapte foarte diluat ( vezi foto). Punem capacul pe oala si lasam la macerat de pe o zi pe alta.

A doua zi strecuram lichidul/apa infuzata, stoarcem bine si mugurii, masuram lichidul rezultat dupa infuzare si il golim intr-o oala curata si incapatoare. Adaugam zaharul si zeama celor doua lamai. Ps: Folosim atata zahar cat lichid avem. Amestecam de cateva ori, pana zaharul se topeste si dam oala pe foc, la fiert, la inceput pe flacara mare pana incepe sa dea in clocot, apoi dam focul la mic si fierbem siropul pana se leaga. Eu am fiert o cantitate mai mare si de aceia in poze se vad doua oale :lol:

Golim siropul cald, in sticle dinainte sterilizate, capacim si punem sticlele la duns ;-) invelite in paturi, pana a doa zi.

Toaletam sticlele, le etichetam si le depozitam in camara .

Spor la preparat !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor