Mugurii de brad se culeg primavara, cand sunt cruzi.
Se culeg,se spala cu apa rece, pentru a se indeparta praful si impuritatile, apoi se pun la fiert in apa cat sa-i acopere pana dau in clocot si se mai lasa apoi inca 30 minute.Se tin in apa in care au fiert pana a doua zi pentru a-si lasa tot taninul.Apoi,se masoara cantitatea de apa si pentru fiecare litru de lichid, se adauga un kg zahar si o lingurita de zeama de lamaie.Se pune la fiert siropul si se fierbe pana incepe sa lege.
Se pune siropul cald in sticle (de Prigat)care se sterilizeaza mai intai(fara capace, se tin cateva minute la cuptorul incins).Dupa ce lichidul a fost turnat in sticle, se baga la cuptor pentru 5 minute, la foc potirvit, intr-o tava.
Dupa ce s-au scos, se infasoara cu o patura si se lasa sa se raceasca treptat, pana a doua zi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii