Foile:
Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic.
Se imparte in 3 parti egale din care se intind 3 foi ce se coc pe dosul tavii in cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute.
Eu le-am intins direct pe fundul tavii,mi s-a parut mai usoara operatiunea,chiar daca s-au lipit un pic.
Dupa ce se coace foaia se despinde cu grija cat inca e calda.Cand se racesc foile devin casante.
Crema:
Laptele rece se amesteca impreuna cu faina apoi se pune la fiert la foc mic,pana se ingroasa.
Untul se topeste,dar nu de tot.Sa mai ramana bucati netopite.
Se mixeaza pana devine ca o crema,adaugam zaharul si mixam in continuare.
Cate putin se adauga in compozitia de lapte racita.Dupa omogenizare se imparte crema in 2 parti : in una se adauga vanilia si in cealalta cacaoa.
Glazura:
Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca,adaugam si esenta de rom,omogenizam si dam la rece.
Asamblarea:
Peste prima foaie se intinde crema cu cacao,se aseaza a doua foaie si se pune crema de vanilie,ultima foaie si glazura.
Se da la rece pana a doua zi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii