Se taie carnea dea curmezisul fibrelor, in bucati potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subtiri. Se bat cu ciocanul de lemn, dar nu prea tare pentru a nu se distruge fibrele. Daca vitelul este tinar, se poate bate carnea cu lama cutitului. Snitelul se prepara in momentul cind trebuie servit la masa. Se pune sare, se trec bucatile prin faina, apoi prin ou batut, prin pesmet amestecat cu putina faina si fara sa se bata cu palma ci numai scuturat, se mai trece inca o data prin ou si imediat se prajeste in grasime foarte incinsa. Dupa 2-3 minute se pune pe foc slab spre a se frige inabusit, pastrindu-si astfel o culoare frumoasa. Se mai intareste putin focul cind se intorc feliile pe cealalta parte si din nou se domoleste. Snitelul se poate prepara si trecindu-l numai o singura data prin ou, dar este mult mai gustos trecut de doua ori. Snitelul trebuie sa aiba culoarea aurie si crusta tare.
Se serveste cu o felie de lamiie peste fiecare bucata, cu garnitura de piure de cartofi, unt si patrunjel verde tocat, cu diferite soteuri de legume sau cartofi fierti intregi si opariti cu unt si verdeata.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii