autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Şniţele cu sos de ceapă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 decembrie 2010

Ingrediente
600g carne de porc, 10 linguri de ulei, sare, piper, boia, 6 cepe mari(600 g), 2 foi de dafin, 2 linguri de bulion

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se taie şi se bat şniţelele. Se acoperă cu folie şi se bat cu partea lemnoasă a ciocanului, să nu se rupă.Se face un amestec din sare, piper si boia cu care se presară şniţelele.Se pot lăsa de pe o zi pe alta.Eu aşa am făcut.
Se prăjesc 2 minute în ulei, pe fiecare parte ca să se coaguleze, să prindă crustă.
Ceapa se taie felii subţiri şi se aşază în straturi, alternând cu şniţelele.
Se pune apă(o cană), bulionul, dafinul.
Se fierbe înăbuşit, la foc mic, o oră. Se adaugă treptat apă , dacă e nevoie. Se formează un sos din ceapă.
Se serveşte cu piure/orez/mămăligă şi salată(murături).
Daca ti-a placut reteta noastra "Şniţele cu sos de ceapă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui curry cu aroma de scortisoara

Pui curry cu aroma de scortisoara

Se amesteca ingredientele pentru marinata, se acopera bucatile de pui si se tin la frigider pana

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui  la Dubletta

Ficatei de pui la Dubletta

Spal ficateii, las la scurs. Incing uleiul in Dubletta, adaug ficateii, usturoiul, foaia de dafin,

1 vot    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Cristina Omer

    Cristina Omer (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

    Vreau si eu !!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

    Delicioase!***** Eu le prepar cu carne de vita( !!!) si imi plac grozav de mult cu un pireu de cartofi fin...Mmmmmmmmmmmmmm

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

    Buna reteta. Felicitari!*****

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

      Ce bun trebuie sa fie.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

      Adelina sa sti ca vin si eu la o portie ca tare mult imi place papica asta.... Odata, cand ai timp, fa-o cu carne de vitel sa vezi ce delicioasa este !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 600g carne de porc
  • 10 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • 6 cepe mari(600 g)
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de bulion

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

100 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Cristina Omer (Chef de cuisine)

Vreau si eu !!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui pe grill cu garnitura de orez Pulpe de pui pe grill cu garnitura de orez

Pulpele le dezosam si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, apoi le punem intr-o tigaie grill impreuna cu uleiul pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui

Mod de preparare: Îmi plac mult cartofii țărănești, sunt printre mâncărurile pe care le adoram când eram mică.

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci