autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Şniţele cu sos de ceapă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 decembrie 2010

Ingrediente
600g carne de porc, 10 linguri de ulei, sare, piper, boia, 6 cepe mari(600 g), 2 foi de dafin, 2 linguri de bulion

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se taie şi se bat şniţelele. Se acoperă cu folie şi se bat cu partea lemnoasă a ciocanului, să nu se rupă.Se face un amestec din sare, piper si boia cu care se presară şniţelele.Se pot lăsa de pe o zi pe alta.Eu aşa am făcut.
Se prăjesc 2 minute în ulei, pe fiecare parte ca să se coaguleze, să prindă crustă.
Ceapa se taie felii subţiri şi se aşază în straturi, alternând cu şniţelele.
Se pune apă(o cană), bulionul, dafinul.
Se fierbe înăbuşit, la foc mic, o oră. Se adaugă treptat apă , dacă e nevoie. Se formează un sos din ceapă.
Se serveşte cu piure/orez/mămăligă şi salată(murături).
Daca ti-a placut reteta noastra "Şniţele cu sos de ceapă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi Frantuzesti

Cartofi Frantuzesti

Cartofi se fierb in coaja, in vas separat se fierb ouale. Se decojesc cartofi se taie felii, la fel

58 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu morcov in suc de portocale

Piept de pui cu morcov in suc de portocale

Din cele 2 portocale se obtine un suc proaspat.Pieptul de pui se spala bine in apa rece,se curata

11 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Cristina Omer

    Cristina Omer (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

    Vreau si eu !!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

    Delicioase!***** Eu le prepar cu carne de vita( !!!) si imi plac grozav de mult cu un pireu de cartofi fin...Mmmmmmmmmmmmmm

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

    Buna reteta. Felicitari!*****

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

      Ce bun trebuie sa fie.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

      Adelina sa sti ca vin si eu la o portie ca tare mult imi place papica asta.... Odata, cand ai timp, fa-o cu carne de vitel sa vezi ce delicioasa este !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 600g carne de porc
  • 10 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • 6 cepe mari(600 g)
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de bulion

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Cristina Omer (Chef de cuisine)

Vreau si eu !!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
rulada din carne