Desfacem conserva cu boabele de porumb si le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Untul topit( cateva secunde in cuptorul cu microunde) il amestecam cu laptele, adaugam ouale si le batem bine cu telul.
Ceapa curatata o tocam marunt cu codite cu tot.
Casul il dam pe razatoarea cu gauri mari.
Adaugam treptat faina si amestecam continuu cu telul sa se omogenizeze si sa nu faca cocoloase.
Adaugam la compozitie ceapa tocata, boabele de porumb bine scurse, casul razuit si mararul verde tocat.
Amestecam sa se omogenizeze si asezonam dupa gust.
Intr-o tigaie incalzim uleiul si cu ajutorul unei linguri, punem gramajoare de "snitel" pe care le nivelam cu lingura.
Le prajim la foc domol pe ambele parti, apoi le scoatem pe servetele absorbante.
Preparam spanacul, pe care dupa ce l-am oparit , il tocam marunt si il punem intr-un vas in care am pus usturoi presat si il lasam in ulei 2-3 secunde sa-si dezvolte aroma.
Peste spanac turnam lapte( nu prea mult) si lasam sa dea cateva clocote pina e gata spanacul. Asezonam cu sare si piper.
Servim snitelele alaturi de cate o portie de spanac.
Sau daca doriti, snitelul poate fi servit cald sau rece , alaturi de o salata de rosii cu castraveti si ceapa verde.
Pofta mare sa aveti !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii