Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie

Ingrediente

  • Pentru somn
  • 1 somn (de aprox. 1kg)
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline piperat
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • sare de mare
  • 2-3 maini de amestec de ierburi proaspete, tocate marunt (coriandru, lamaita, marar, patrunjel, cimbru)
  • Pentru cartofi si sos
  • 500 gr cartofi noi
  • 1 mana frunze proaspete de menta
  • 40 gr amidon alimentar
  • 200 ml vermouth
  • 500 ml lapte
  • 1 lamaie, feliata subtire
  • 1 lingurita zahar
  • sare de mare si piper alb, dupa gust
  • nucsoara, proaspat macinata

Mod de preparare

Pentru peste, taie somnul in jumatate, pe orizontala.Intr-un vas, amesteca cele doua feluri de ulei de masline cu coaja rasa si zeama de lamaie de lamaie si sare de mare, dupa gust.Unge ambele jumatati de somn cu acest amestec.Aseaza una din jumatatai pe o farfurie, presar-o cu frunzele tocate si acoper-o cu cealalta jumatate de somn.Leaga somnul cu o sfoara si da-l la rece 1 ora.

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Scoate somnul de le rece si da-l la copt 50-60 minute pana cand carnea s-a facut.

Intre timp, fierbe cartofii in apa cu sare si frunzele de menta apoi scurge-i. Pentru sos, pune laptele la fiert impreuna cu lamaia.Dizolva amidonul in 200 ml vermouth apoi adauga-l in laptele fierbinte.Lasa totul sa fiarba usor pana cand sosul incepe sa se ingroase.Adauga zaharul, sare de mare si piper alb, dupa gust si putina nucsoara macinata apoi amesteca bine.

Serveste pestele taiat felii cu cartofi noi fierti si sos de lamaie.

http://lauradfood2.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor