Somon la cuptor cu salata a-la Florin

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Somon  la cuptor cu salata  a-la Florin

Ingrediente

  • -2 bucati (escalop) de somon
  • -300 gr cartofii
  • -300 gr. rosii cherry
  • -4 ciupercute (optional)
  • -1 catel de usturoi
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1 lingura otet balsamic
  • -1 lingura ulei de floarea soarelui
  • -1 lingura busuioc uscat sau 25 de grame verde
  • -2 linguri suc de lamaie
  • - sare,piper

Mod de preparare

Condimentati bine somonul dupa care il acoperiti cu folie alimentara si il dati la frigider pana in momentul prepararii

Curatati si taiati cartofii cubulete dupa care ii puneti la fiert cu apa si putina sare la foc potrivit.

Spalati ciupercutele si taiatile fasii.

Intr-un bol mare puneti uleiul de masline ,

Adaugati otetul balsamic si usturoiul pisat, amestecati bine

Taiati rosiile pe jumatate ,

Puneti rosiile peste dressing si adaugati busuiocul, condimentati bine cu sare si piper si lasati deoparte.

Cand cartofii s-au fiert ii strecurati bine de apa si ii adaugati peste salata de rosii,amestecand cu grija.

Caliti putin ciupercile si le adaugati peste cartofi amestecand cu grija din nou.

Acum preparam pestele

Puneti o lingura ulei de floare soarelui intr-o tigaie iar cand s-a incalzit bine puneti pestele la prajit (cu partea cu piele in jos) pentru 2 min (atentie 2 min nu mai mult). Cu mare grija il intoarceti pe partea cealalta si il mai lasati 2 minute .dupa care il dati la cuptor pentru aprozimativ 5 min la 180 de grade ! Dupa ce il scoateti de la cuptor il stropiti cu sucul de lamaie si serviti impreuna cu salata !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise