autor:

Florin

» » Mancaruri cu peste

Somon la cuptor cu salata a-la Florin

Autor: Florin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2009

Ingrediente
-2 bucati (escalop) de somon, -300 gr cartofii, -300 gr. rosii cherry, -4 ciupercute (optional), -1 catel de usturoi, -4 linguri ulei de masline, -1 lingura otet balsamic, -1 lingura ulei de floarea soarelui, -1 lingura busuioc uscat sau 25 de grame verde, -2 linguri suc de lamaie, - sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Condimentati bine somonul dupa care il acoperiti cu folie alimentara si il dati la frigider pana in momentul prepararii
Curatati si taiati cartofii cubulete dupa care ii puneti la fiert cu apa si putina sare la foc potrivit.
Spalati ciupercutele si taiatile fasii.
Intr-un bol mare puneti uleiul de masline ,
Adaugati otetul balsamic si usturoiul pisat, amestecati bine
Taiati rosiile pe jumatate ,
Puneti rosiile peste dressing si adaugati busuiocul, condimentati bine cu sare si piper si lasati deoparte.
Cand cartofii s-au fiert ii strecurati bine de apa si ii adaugati peste salata de rosii,amestecand cu grija.
Caliti putin ciupercile si le adaugati peste cartofi amestecand cu grija din nou.

Acum preparam pestele
Puneti o lingura ulei de floare soarelui intr-o tigaie iar cand s-a incalzit bine puneti pestele la prajit (cu partea cu piele in jos) pentru 2 min (atentie 2 min nu mai mult). Cu mare grija il intoarceti pe partea cealalta si il mai lasati 2 minute .dupa care il dati la cuptor pentru aprozimativ 5 min la 180 de grade ! Dupa ce il scoateti de la cuptor il stropiti cu sucul de lamaie si serviti impreuna cu salata !
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu salata a-la Florin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon pe pat de orez, la cuptor

Somon pe pat de orez, la cuptor

Am facut un sos de mustar in care am pus putin tarhon. Am aranjat orezul intr-un vas rezistent (pe

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Crap la cuptor

Crap la cuptor

Se pune uleiul in tava, se taie ceapa julien si se ajeazain tava si se adauga pestele uns cu ulei

12 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

    Imi place.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Si de la mine ai tot felicitari!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    O prezentare reusita.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      O combinatie extraordinar de buna.Felicitari pentru reteta este super,mai ales pentru cei care se grabesc si nu au timp.Oricum pestele se face foarte repede.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Delicios...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • -2 bucati (escalop) de somon
  • -300 gr cartofii
  • -300 gr. rosii cherry
  • -4 ciupercute (optional)
  • -1 catel de usturoi
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1 lingura otet balsamic
  • -1 lingura ulei de floarea soarelui
  • -1 lingura busuioc uscat sau 25 de grame verde
  • -2 linguri suc de lamaie
  • - sare,

Raporteaza reteta

Retete
de Florin
Saramura de peste

Saramura de peste

Preparare: Se pune pestele,rosiile si ardeiul pe gratar pe un pat de sare grunjoasa, . Cand este

89 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

flori de piatra (Chef de cuisine)

Imi place.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri cu peste
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide