autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Somon la cuptori cu cartofi

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru 2 portii avem nevoie de: 4 inele mari de somon, o creanga de rozmarin verde, cateva frunze de salvie (eu am pus salvie congelata ca nu mai am verde, s-a uscat dupa ce am adus-o in bucatarie ), 50-100 ml de ulei (eu am pus 50 ml de masline si 50 ml de amestec de 4 uleiuri), sare, piper, o lingura suc de la o lamaie stoarsa, cativa cartofi, o lingura de unt .

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

12 voturi

Mod de preparare

Eu am lasat la macerat bucatile de somon facute cu sare, piper si zeama de lamaie pentru o ora in frigider. Dupa aceea intr-un platou care poate fi pus la cuptor , turnam uleiul si apoi aranjam bucatile de somon. Presaram peste el ace de rozmarin verde si cateva frunze taiate de salvie, mai punem sare si piper si le intoarcem pe cealalta parte, si repetam operatiunea. Asa ne siguram ca au ulei si condimente pe ambele parti. Dupa aceea am pus platoul la cuptorul preincalzit la 220 de grade si am lasat la cuptor timp de 25 de minute. Nu se acopera ca sa se rumeneasca si la suprafata, nu trebuie amestecat sau pus ulei deasupra…il lasam acolo sa isi faca singur treaba.

Intre timp am fiert cateva rondele de cartofi si dupa 10 minute le-am pus la cuptor doar cu sare , piper si unt si le-am lasat sa se rumeneasca putin. Incerc sa combin mereu pestele sau fructele de mare cu garnituri simple care sa nu ii “rapeasca” din gust. Trebuie sa recunosc ca somonul nu este pestele meu preferat…dar in varianta asta gatit simplu sau la gratar este delicios.



Am servit pe un platou acompaniat de cateva rondele de cartofi presarate cu ierburi uscate si insotit de un mic decor de varza cu castravete si ridichi.

Imi place sa adaug mereu acel mic “ceva ” care da o nota mai deosebita unui platou, iti da alta pofta de a-l manca si il face mai festiv. E un gest simplu si de cateva secunde care conteaza , acum am facut un mic turn de salata de varza cu trei rondele de castravete si o floare de ridichie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptori cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la gratar cu cartofi natur

Peste la gratar cu cartofi natur

Pestele se curata se spala se sterge si se pune pe grill, nu se da cu sare sa nu se prinda, cartofii

21 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Medalioane de Pescada cu creveti

Medalioane de Pescada cu creveti

1) Medalioanele se condimenteazã cu sare, piper, usturoi, vin, lapte si sucul de lãmâie. Se

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 04 aprilie 2015

    de ce mai fierbi cartofii și nu-i pui la cuptor odată cu somonul .

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 31 martie 2012

    cred ca e gustos,nimic de zis... as vrea sa va intreb din ce uleiuri ati facut acel amestec de 4 uleiuri?

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii avem nevoie de: 4 inele mari de somon
  • o creanga de rozmarin verde
  • cateva frunze de salvie (eu am pus salvie congelata ca nu mai am verde
  • s-a uscat dupa ce am adus-o in bucatarie )
  • 50-100 ml de ulei (eu am pus 50 ml de masline si 50 ml de amestec de 4 uleiuri)
  • sare
  • piper
  • o lingura suc de la o lamaie stoarsa
  • cativa cartofi
  • o lingura de unt .

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza
Marian

Marian (Chef de cuisine)

cred ca e gustos,nimic de zis... as vrea sa va intreb din ce uleiuri ati facut acel amestec de 4 uleiuri?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Somon cu lamaie