Ingrediente
Pentru 2 portii avem nevoie de: 4 inele mari de somon, o creanga de rozmarin verde, cateva frunze de salvie (eu am pus salvie congelata ca nu mai am verde, s-a uscat dupa ce am adus-o in bucatarie ), 50-100 ml de ulei (eu am pus 50 ml de masline si 50 ml de amestec de 4 uleiuri), sare, piper, o lingura suc de la o lamaie stoarsa, cativa cartofi, o lingura de unt .
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
12 voturi
Mod de preparare
Intre timp am fiert cateva rondele de cartofi si dupa 10 minute le-am pus la cuptor doar cu sare , piper si unt si le-am lasat sa se rumeneasca putin. Incerc sa combin mereu pestele sau fructele de mare cu garnituri simple care sa nu ii “rapeasca” din gust. Trebuie sa recunosc ca somonul nu este pestele meu preferat…dar in varianta asta gatit simplu sau la gratar este delicios.
Am servit pe un platou acompaniat de cateva rondele de cartofi presarate cu ierburi uscate si insotit de un mic decor de varza cu castravete si ridichi.
Imi place sa adaug mereu acel mic “ceva ” care da o nota mai deosebita unui platou, iti da alta pofta de a-l manca si il face mai festiv. E un gest simplu si de cateva secunde care conteaza , acum am facut un mic turn de salata de varza cu trei rondele de castravete si o floare de ridichie.