Ingrediente
- 4 file-uri somon sau de pangasius, - 1 lingurita mustar, - 1 lingura piper pisat, - sare, - putin unt, - 1 lingura Scotch, - 200 ml. smantana, - 4-5 capere.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
10 voturi
Mod de preparare
Se sterg bine cu hartie de bucatarie feliile de somon, se ung pe ambele parti cu mustar si se presara putina sare. De asemenea, piperul se presara pe felii si se apasa usor cu lingura, sa se lipeasca.
Se topeste untul intr-o tigaie mare, se pun feliile de peste si se prajesc pe flacara mijlocie cate 3 minute pe fiecare parte.Se adauga scotch-ul si se fierbe 1 minut. Apoi, se adauga caperele si smantana, amestecand apoi, sa nu se prinda.
Se mai lasa pe foc 2-3 minute. Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau orez..
mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009
Ca reteta e OK.
nasea alina (Chef de cuisine) , 11 mai 2009
Nu incerca sa pacalesti niste bucatari (nu eu). Toata lumea, sau nu, stie cum arata si ce culoare are carnea de somon!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 martie 2009
Pangasius nu prea seamana cu somonul, dar probabil ai incurcat pozele.
ulmeanu elena danuta , 01 martie 2009
Din pacate, fileurile din imagine nu sunt de somon in nici un caz, sunt de pangasius sau de cod alaska pollack. Dar merge pentru cei care nu cunosc! Nu pot zice pofta buna, pentru ca nu e o reteta ok.