autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Somon/Pangasius in sos de scoth si smantana

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
- 4 file-uri somon sau de pangasius, - 1 lingurita mustar, - 1 lingura piper pisat, - sare, - putin unt, - 1 lingura Scotch, - 200 ml. smantana, - 4-5 capere.

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare


Se sterg bine cu hartie de bucatarie feliile de somon, se ung pe ambele parti cu mustar si se presara putina sare. De asemenea, piperul se presara pe felii si se apasa usor cu lingura, sa se lipeasca.

Se topeste untul intr-o tigaie mare, se pun feliile de peste si se prajesc pe flacara mijlocie cate 3 minute pe fiecare parte.Se adauga scotch-ul si se fierbe 1 minut. Apoi, se adauga caperele si smantana, amestecand apoi, sa nu se prinda.

Se mai lasa pe foc 2-3 minute. Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau orez..

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon/Pangasius in sos de scoth si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Racitura de peste

Racitura de peste

Pestii de 1,5 kg vin curatati si taiati in portii. Se spala bine si se lasa cu putina sare groasa

23 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Raci cu sos

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Trebuie sa fie tare gustos!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Am spus ca o sa testez aceasta reteta si ieri am facut-o,asa ca o sa atatsez si eu o poza.Am inlocuit scotch cu whiscky.Sosul a iesit un deliciu si am avut garnitura piureu de spanac cu ochi prajit si mamaliguta.Draga Ana eu personal iti multumesc pentru reteta si data viitoare am, sa fac si cu somon.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Super reteta,felicitari.Chiar azi fac fileuri de pangasius si am sa testez reteta ta.Felicitari pentru reteta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Ca reteta e OK.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Nu incerca sa pacalesti niste bucatari (nu eu). Toata lumea, sau nu, stie cum arata si ce culoare are carnea de somon!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 martie 2009

      Pangasius nu prea seamana cu somonul, dar probabil ai incurcat pozele.

    • Fara foto

      ulmeanu elena danuta , 01 martie 2009

      Din pacate, fileurile din imagine nu sunt de somon in nici un caz, sunt de pangasius sau de cod alaska pollack. Dar merge pentru cei care nu cunosc! Nu pot zice pofta buna, pentru ca nu e o reteta ok.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • - 4 file-uri somon sau de pangasius
  • - 1 lingurita mustar
  • - 1 lingura piper pisat
  • - sare
  • - putin unt
  • - 1 lingura Scotch
  • - 200 ml. smantana
  • - 4-5 capere.

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie tare gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
STAVRIZI LA CUPTOR