autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Somon tartar cu sfecla rosie si salata de coriandru

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
3 sfecle rosii,coapte, de dimensiuni mari, taiate in felii foarte subtiri, 250 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 150 g de file de somon, taiat in bucati marunte, 3 stridii taiate in bucati, sos soia (dupa gust), sucul unei lamai verzi, sare (dupa gust), un virf cutit boia, Pentru salata:, o legatura de frunze de coriandru, tocate marunt, pentru sosol salatei:, 200 ml ulei de masline, 200 ml ulei de arahide, o lingura de sare, un sfert de lingurita de piper negru, proaspat macinat, sucul unei lamai proaspete, 50 ml otet

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Taie sfecla in felii rondele, cit mai subtiri, apoi fiecare felie pentru fiecare portie. Pune intr-un vas metali sfecla , vin rosu, zaharul pudra si fierbele la foc mic. Dupa ce sa racit , scoate feliilede sfecla din “ lichiorul”astfel obtinut si lasa-le sa se scurga pe o coala de hirtie menajera.Aranjeaza-le apoi in forma de cerc in farfurie.Amesteca bucatile de somon cu stridii taiate si cu coaja de lamie. Asezoneaza-le cu sos de soia, sucul de lamaie verde, sare si boia.Pune amestecul in 6 forme rotunde de prajit. Dupa ce le-ai umplut , aseaza fiecare forma pe farfurie si scoate-o , lasind amestecul de somon si stridii in cetrul de felii de sfecla.Amesteca frunzele de coriandru cu sosul vinegrette si aseaza cite o lingura de salata pe fiecare portie de somon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon tartar cu sfecla rosie si salata de coriandru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav somonat cu sos

Pastrav somonat cu sos

- Pastravul somonat se dezoseste, se asaza in tava pe un strat de sare mare. - Il stropim cu zeama

16 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Snitele de peste

Snitele de peste

Tocam usturoiul, fileuri de ansoa, maslinele si patrunjelul. Ungeti fileuri de peste cu amestecul

9 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 sfecle rosii,coapte
  • de dimensiuni mari
  • taiate in felii foarte subtiri
  • 250 ml vin rosu
  • 50 g zahar pudra
  • 150 g de file de somon
  • taiat in bucati marunte
  • 3 stridii taiate in bucati
  • sos soia (dupa gust)
  • sucul unei lamai verzi
  • sare (dupa gust)
  • un virf cutit boia
  • Pentru salata:
  • o legatura de frunze de coriandru
  • tocate marunt
  • pentru sosol salatei:
  • 200 ml ulei de masline
  • 200 ml ulei de arahide
  • o lingura de sare
  • un sfert de lingurita de piper negru
  • proaspat macinat
  • sucul unei lamai proaspete
  • 50 ml otet

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin