autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Somon tartar cu sfecla rosie si salata de coriandru

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
3 sfecle rosii,coapte, de dimensiuni mari, taiate in felii foarte subtiri, 250 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 150 g de file de somon, taiat in bucati marunte, 3 stridii taiate in bucati, sos soia (dupa gust), sucul unei lamai verzi, sare (dupa gust), un virf cutit boia, Pentru salata:, o legatura de frunze de coriandru, tocate marunt, pentru sosol salatei:, 200 ml ulei de masline, 200 ml ulei de arahide, o lingura de sare, un sfert de lingurita de piper negru, proaspat macinat, sucul unei lamai proaspete, 50 ml otet

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Taie sfecla in felii rondele, cit mai subtiri, apoi fiecare felie pentru fiecare portie. Pune intr-un vas metali sfecla , vin rosu, zaharul pudra si fierbele la foc mic. Dupa ce sa racit , scoate feliilede sfecla din “ lichiorul”astfel obtinut si lasa-le sa se scurga pe o coala de hirtie menajera.Aranjeaza-le apoi in forma de cerc in farfurie.Amesteca bucatile de somon cu stridii taiate si cu coaja de lamie. Asezoneaza-le cu sos de soia, sucul de lamaie verde, sare si boia.Pune amestecul in 6 forme rotunde de prajit. Dupa ce le-ai umplut , aseaza fiecare forma pe farfurie si scoate-o , lasind amestecul de somon si stridii in cetrul de felii de sfecla.Amesteca frunzele de coriandru cu sosul vinegrette si aseaza cite o lingura de salata pe fiecare portie de somon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon tartar cu sfecla rosie si salata de coriandru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana

Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana

Se prepara in prealabil varza calita, in cel mai simplu mod: varza proaspata sau murata se toaca

11 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 sfecle rosii,coapte
  • de dimensiuni mari
  • taiate in felii foarte subtiri
  • 250 ml vin rosu
  • 50 g zahar pudra
  • 150 g de file de somon
  • taiat in bucati marunte
  • 3 stridii taiate in bucati
  • sos soia (dupa gust)
  • sucul unei lamai verzi
  • sare (dupa gust)
  • un virf cutit boia
  • Pentru salata:
  • o legatura de frunze de coriandru
  • tocate marunt
  • pentru sosol salatei:
  • 200 ml ulei de masline
  • 200 ml ulei de arahide
  • o lingura de sare
  • un sfert de lingurita de piper negru
  • proaspat macinat
  • sucul unei lamai proaspete
  • 50 ml otet

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Somon la cuptor