Sorbet de pepene rosu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Sorbet de pepene rosu

Ingrediente

  • 750 ml de suc de pepene rosu
  • 100 gr de zahar
  • 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare

Se taie miezul pepenelui in bucati mici si se toaca in blender pana devine suc-se strecoara de samburi si numai partea clara o folosim.

Intr-o craticioara se pune 1/2 de pahar de suc si zaharul si se incalzeste pana se topeste bine zaharul, la foc mic. Se ia de pe foc, se adauga sucul de lamaie, se amesteca cu restul compozitiei si se lasa putin la racit.

Se pune la masina de inghetata sau intr-o cutie la congelator si se amesteca din ora in ora pana se formeaza sorbetul. Se pot pune in forme de inghetata pentru copii, cu bete si se da la congelator pana se formeaza ca inghetata din magazine. Foarte practic!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise