Sorbet de pepene rosu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Sorbet de pepene rosu

Ingrediente

  • 750 ml de suc de pepene rosu
  • 100 gr de zahar
  • 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare

Se taie miezul pepenelui in bucati mici si se toaca in blender pana devine suc-se strecoara de samburi si numai partea clara o folosim.

Intr-o craticioara se pune 1/2 de pahar de suc si zaharul si se incalzeste pana se topeste bine zaharul, la foc mic. Se ia de pe foc, se adauga sucul de lamaie, se amesteca cu restul compozitiei si se lasa putin la racit.

Se pune la masina de inghetata sau intr-o cutie la congelator si se amesteca din ora in ora pana se formeaza sorbetul. Se pot pune in forme de inghetata pentru copii, cu bete si se da la congelator pana se formeaza ca inghetata din magazine. Foarte practic!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor