Sorbet de pepene rosu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Sorbet de pepene rosu

Ingrediente

  • 750 ml de suc de pepene rosu
  • 100 gr de zahar
  • 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare

Se taie miezul pepenelui in bucati mici si se toaca in blender pana devine suc-se strecoara de samburi si numai partea clara o folosim.

Intr-o craticioara se pune 1/2 de pahar de suc si zaharul si se incalzeste pana se topeste bine zaharul, la foc mic. Se ia de pe foc, se adauga sucul de lamaie, se amesteca cu restul compozitiei si se lasa putin la racit.

Se pune la masina de inghetata sau intr-o cutie la congelator si se amesteca din ora in ora pana se formeaza sorbetul. Se pot pune in forme de inghetata pentru copii, cu bete si se da la congelator pana se formeaza ca inghetata din magazine. Foarte practic!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise