Sorbet de piersici

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa
Sorbet de piersici

Ingrediente

  • 1kg de piersici
  • 250 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 3 picaturi de esenta de vanilie sau migdale
  • suc de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare

Piersicile se spala si se taie in sferturi si se pun intr-o tigaie antiaderenta cu zaharul si apa sa fiarba pe foc mic pana se topeste zaharul. Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca si se dau pe blender cu tot cu sos pana devine o pasta omogena. Se stecoara pentru ca bucatelele mici sa nu treaca - trebuie sa fie o pasta omogena. Se adauga esenta de vanilie sau migdale si sucul de lamaie si se lasa la rece cateva ore dupa care se transfera la masina de facut inghetata amestecand-o 7-12 minute pana sorbetul se formeaza.

Se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic la congelator. Daca nu aveti masina de inghetata, se pune intr-o tava la inghetat si dupa o ora se scoate si se amesteca din nou bine, dupa care se repune la inghetat si se repeta aceasta faza inca de doua ori pana nu se mai simt bucati de gheata.

Un sorbet gustos pentru zile calde, facut numai din fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci