Piersicile se spala si se taie in sferturi si se pun intr-o tigaie antiaderenta cu zaharul si apa sa fiarba pe foc mic pana se topeste zaharul. Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca si se dau pe blender cu tot cu sos pana devine o pasta omogena. Se stecoara pentru ca bucatelele mici sa nu treaca - trebuie sa fie o pasta omogena. Se adauga esenta de vanilie sau migdale si sucul de lamaie si se lasa la rece cateva ore dupa care se transfera la masina de facut inghetata amestecand-o 7-12 minute pana sorbetul se formeaza.
Se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic la congelator. Daca nu aveti masina de inghetata, se pune intr-o tava la inghetat si dupa o ora se scoate si se amesteca din nou bine, dupa care se repune la inghetat si se repeta aceasta faza inca de doua ori pana nu se mai simt bucati de gheata.
Un sorbet gustos pentru zile calde, facut numai din fructe.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii