autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Inghetate

SORBET

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
Ce este ? Un amestec de piure de fructe fără sâmburi şi sirop făcut din apă cu zahăr., , 500 g de fructe(net), suc de la ½ lămâie, 100 g zahăr, 1 albuş

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Mixează fructele(cireşe, de ex.) cu sucul de lămâie. Amestecă cu zahărul şi pune în cutie de plastic acoperită, la congelator. Când amestecul este rece bine, mixează cu un albuş până ce are o textură spumoasă.. Pune iar la congelator înainte de a servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "SORBET" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Sorbet de pepene galben

Sorbet de pepene galben

Pepenele se curata de coaja si se face pasta cu ajutorul robotului.Albusurile se bat spuma cu zaharul.Se

3 voturi    2 comentarii
30 min
Inghetate
Sorbet de pepene galben

Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Interesanta reteta,iar aranjamentul este extraordinar.Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ce este ? Un amestec de piure de fructe fără sâmburi şi sirop făcut din apă cu zahăr.
  • 500 g de fructe(net)
  • suc de la ½ lămâie
  • 100 g zahăr
  • 1 albuş

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Inghetate

Inghetata de vanilie cu zmeura Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu arome fresh Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la blat. Gălbenușurile le mixam separat

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Inghetata de casa cu aroma de cacao si rom