Soricei si serpisori pentru petrecerea copiilor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Soricei (per bucata):
  • 1 ridiche rosie
  • 2 boabe piper (negru sau verde)
  • un fir de marar
  • Serpisori
  • Baton cu mac
  • Unt de masa
  • Patrunjel verde
  • O maslina
  • Sunca de praga si/sau pasta de branza pentru umplut
  • Frunze de salata pentru ornat

Mod de preparare

Soriceii sunt mai laboriosi, dar efectul e spectaculos.

Ridichiile se spala si se aleg fara pete.

Varful ridichei va fi botisorul soricelului.

Se decupeaza calota pe o parte ca sa capete stabilitate.

Se fac doua scobituri cu varful cutitului si se infig boabele de piper (ochisorii).

Calota decupata din partea de jos se taie in doua si se infig bucatile in doua crestaturi in chip de urechi.

Din fire de marar se fac mustatile si codita.

Se aseaza pe frunze de salata.

Serpisori

Batoanele se taie in bucati de cca 3 degete lungime, se taie si pe lung si se umplu dupa preferinta (branza, sunca etc). Se formeaza sarpele asezand bucatile in forma de sarpe incolacit pe un platou peste frunzele de salata, se orenaza cu unt folosind un spritz fin ca sa se creeze impresia unor solzi presarand si putin patrunjel tocat fin. Din jumatati de masline se figureaza ochii pe prima bucata (sa fie colt).

Eventual se poate face si o limba despicata dintr-un ardei capia rosu.

ATENTIE la soricei ca boabele de piper sa fie indepartate inainte de a fi mancat produsul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise