autor:

Cristina Oprica

» » Aperitive

Soricei si serpisori pentru petrecerea copiilor

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
Soricei (per bucata):, 1 ridiche rosie, 2 boabe piper (negru sau verde), un fir de marar, , Serpisori, Baton cu mac, Unt de masa, Patrunjel verde, O maslina, Sunca de praga si/sau pasta de branza pentru umplut, , Frunze de salata pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Soriceii sunt mai laboriosi, dar efectul e spectaculos.
Ridichiile se spala si se aleg fara pete.
Varful ridichei va fi botisorul soricelului.
Se decupeaza calota pe o parte ca sa capete stabilitate.
Se fac doua scobituri cu varful cutitului si se infig boabele de piper (ochisorii).
Calota decupata din partea de jos se taie in doua si se infig bucatile in doua crestaturi in chip de urechi.
Din fire de marar se fac mustatile si codita.
Se aseaza pe frunze de salata.

Serpisori
Batoanele se taie in bucati de cca 3 degete lungime, se taie si pe lung si se umplu dupa preferinta (branza, sunca etc). Se formeaza sarpele asezand bucatile in forma de sarpe incolacit pe un platou peste frunzele de salata, se orenaza cu unt folosind un spritz fin ca sa se creeze impresia unor solzi presarand si putin patrunjel tocat fin. Din jumatati de masline se figureaza ochii pe prima bucata (sa fie colt).
Eventual se poate face si o limba despicata dintr-un ardei capia rosu.
ATENTIE la soricei ca boabele de piper sa fie indepartate inainte de a fi mancat produsul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Soricei si serpisori pentru petrecerea copiilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarte cu ton si oua

Tarte cu ton si oua

Foietajul il lasam la dezghetat, dar in frigider, pentru ca se lucreaza mai usor daca este rece. Mozzarella

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
RULOU CU SALATA DE CRUDITATI

RULOU CU SALATA DE CRUDITATI

Se dau pe razatoare legumele iar marul se curata de coaja si se taie marunt cu cutitul ,dat pe razatoare

8 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Soricei (per bucata):
  • 1 ridiche rosie
  • 2 boabe piper (negru sau verde)
  • un fir de marar
  • Serpisori
  • Baton cu mac
  • Unt de masa
  • Patrunjel verde
  • O maslina
  • Sunca de praga si/sau pasta de branza pentru umplut
  • Frunze de salata pentru ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Paine umpluta