Soriceii sunt mai laboriosi, dar efectul e spectaculos.
Ridichiile se spala si se aleg fara pete.
Varful ridichei va fi botisorul soricelului.
Se decupeaza calota pe o parte ca sa capete stabilitate.
Se fac doua scobituri cu varful cutitului si se infig boabele de piper (ochisorii).
Calota decupata din partea de jos se taie in doua si se infig bucatile in doua crestaturi in chip de urechi.
Din fire de marar se fac mustatile si codita.
Se aseaza pe frunze de salata.
Serpisori
Batoanele se taie in bucati de cca 3 degete lungime, se taie si pe lung si se umplu dupa preferinta (branza, sunca etc). Se formeaza sarpele asezand bucatile in forma de sarpe incolacit pe un platou peste frunzele de salata, se orenaza cu unt folosind un spritz fin ca sa se creeze impresia unor solzi presarand si putin patrunjel tocat fin. Din jumatati de masline se figureaza ochii pe prima bucata (sa fie colt).
Eventual se poate face si o limba despicata dintr-un ardei capia rosu.
ATENTIE la soricei ca boabele de piper sa fie indepartate inainte de a fi mancat produsul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii