Soricei si serpisori pentru petrecerea copiilor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Soricei (per bucata):
  • 1 ridiche rosie
  • 2 boabe piper (negru sau verde)
  • un fir de marar
  • Serpisori
  • Baton cu mac
  • Unt de masa
  • Patrunjel verde
  • O maslina
  • Sunca de praga si/sau pasta de branza pentru umplut
  • Frunze de salata pentru ornat

Mod de preparare

Soriceii sunt mai laboriosi, dar efectul e spectaculos.

Ridichiile se spala si se aleg fara pete.

Varful ridichei va fi botisorul soricelului.

Se decupeaza calota pe o parte ca sa capete stabilitate.

Se fac doua scobituri cu varful cutitului si se infig boabele de piper (ochisorii).

Calota decupata din partea de jos se taie in doua si se infig bucatile in doua crestaturi in chip de urechi.

Din fire de marar se fac mustatile si codita.

Se aseaza pe frunze de salata.

Serpisori

Batoanele se taie in bucati de cca 3 degete lungime, se taie si pe lung si se umplu dupa preferinta (branza, sunca etc). Se formeaza sarpele asezand bucatile in forma de sarpe incolacit pe un platou peste frunzele de salata, se orenaza cu unt folosind un spritz fin ca sa se creeze impresia unor solzi presarand si putin patrunjel tocat fin. Din jumatati de masline se figureaza ochii pe prima bucata (sa fie colt).

Eventual se poate face si o limba despicata dintr-un ardei capia rosu.

ATENTIE la soricei ca boabele de piper sa fie indepartate inainte de a fi mancat produsul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise