Sos acrisor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 lamai
  • 300 g peltea de portocale
  • 1 portocala coaja rasa
  • 1 lingura plina mustar
  • 2 linguri otet
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper praf
  • 150 ml apa
  • patrunjel verde

Mod de preparare

O lamaie curatata de coaja si taiata feliute foarte subtiri, impreuna cu coaja de portocala rasa, se fierb in 150 ml apa circa 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Separat se inmoaie pelteaua de portocale cu vinul, zeama de la o lamaie, otetul, se adauga mustarul, apoi zeama strecurata in care a fiert lamaia si coaja de portocala rasa. Se presara patrunjel verde tocat marunt, sare si piper praf dupa gust.

Se serveste la mancaruri grase, la orice friptura sau la mancare vanatoreasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise