autor:

tradaro

» » Sosuri

Sos acrisor

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 mai 2009

Ingrediente
2 lamai, 300 g peltea de portocale, 1 portocala coaja rasa, 1 lingura plina mustar, 2 linguri otet, 100 ml vin alb, sare, piper praf, 150 ml apa, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

O lamaie curatata de coaja si taiata feliute foarte subtiri, impreuna cu coaja de portocala rasa, se fierb in 150 ml apa circa 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Separat se inmoaie pelteaua de portocale cu vinul, zeama de la o lamaie, otetul, se adauga mustarul, apoi zeama strecurata in care a fiert lamaia si coaja de portocala rasa. Se presara patrunjel verde tocat marunt, sare si piper praf dupa gust.
Se serveste la mancaruri grase, la orice friptura sau la mancare vanatoreasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Coronita de limba cu sos picant dulce acrisor

Coronita de limba cu sos picant dulce acrisor

Limba este un aperitiv consistent, poate constitui un fel principal la pranz sau o cina satioasa.

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu sos dulce acrisor si cu mici la gratar

Creveti cu sos dulce acrisor si cu mici la gratar

Se spala crevetii bine,se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie de teflon,punem 50 gr

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 lamai
  • 300 g peltea de portocale
  • 1 portocala coaja rasa
  • 1 lingura plina mustar
  • 2 linguri otet
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper praf
  • 150 ml apa
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OSTROPEL DE PUI