autor:

Fara foto

» » , Sosuri, Spume si creme dulci

Sos cu gutui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 350 g gutui, , zeama de la o lamaie, , 370 ml vin spumos sec (sau vin alb), , 2 linguri miere.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Curatati gutuile de coaja, taiati-le in 8 si indepartati partea lemnoasa si semintele. Puneti-le intr-o cratita, impreuna cu zeama de lamaie, vinul spumos si mierea, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa fiarba pana ce fructele se inmoaie complet (aproape ca se descompun).
Treceti gutuile printr-o sita sau maruntiti-le in robotul de bucatarie si puneti sosul astfel obtinut la rece.
Se serveste langa inghetata (parfait), soufle-uri dulci sau prajiturele de casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cu gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

1) Decojeste si scoate semintele gutuilor, pune într-un recipient cu apã si suc de lãmâie sã

4 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi
Cremsnit cu biscuiti si banane

Cremsnit cu biscuiti si banane

Se pun toate ingredienetle pentru sirop intr-o cratita mica si se aduc la puctul de fierbere apoi

16 voturi    5 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 350 g gutui
  • zeama de la o lamaie
  • 370 ml vin spumos sec (sau vin alb)
  • 2 linguri miere.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Spuma de capsuni