Curatati gutuile de coaja, taiati-le in 8 si indepartati partea lemnoasa si semintele. Puneti-le intr-o cratita, impreuna cu zeama de lamaie, vinul spumos si mierea, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa fiarba pana ce fructele se inmoaie complet (aproape ca se descompun).
Treceti gutuile printr-o sita sau maruntiti-le in robotul de bucatarie si puneti sosul astfel obtinut la rece.
Se serveste langa inghetata (parfait), soufle-uri dulci sau prajiturele de casa.
Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.
Placinte sarate cu branzaReteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.
Cotlet de porc cu rosii la tigaieReteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.
Dulceata din fructe de soc
Comentarii