autor:

Fara foto

» » , Sosuri, Spume si creme dulci

Sos cu gutui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 350 g gutui, , zeama de la o lamaie, , 370 ml vin spumos sec (sau vin alb), , 2 linguri miere.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Curatati gutuile de coaja, taiati-le in 8 si indepartati partea lemnoasa si semintele. Puneti-le intr-o cratita, impreuna cu zeama de lamaie, vinul spumos si mierea, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa fiarba pana ce fructele se inmoaie complet (aproape ca se descompun).
Treceti gutuile printr-o sita sau maruntiti-le in robotul de bucatarie si puneti sosul astfel obtinut la rece.
Se serveste langa inghetata (parfait), soufle-uri dulci sau prajiturele de casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cu gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

1) Decojeste si scoate semintele gutuilor, pune într-un recipient cu apã si suc de lãmâie sã

4 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi
Bavarese cu 2 creme

Bavarese cu 2 creme

Laptele se pune la fiert impreuna cu pastaia de vanilie,taiatpe jumatate;Cand au fiert se da deoparte

6 voturi    13 comentarii
4h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 350 g gutui
  • zeama de la o lamaie
  • 370 ml vin spumos sec (sau vin alb)
  • 2 linguri miere.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Creme brulee Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Terci cu fulgi de ovaz si fructe