autor:

burdulea maria elena

» » Sosuri

Sos cu perisoare

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
1/2 kg carne tocata amestec(se poate si din piept de pasare tocat), 1 cescuta orez, piper, sare, vegeta, 2 oua, 2 lingurite de gris, 2 lingurite de faina alba, , Pt sos:1 ceapa, boia, 1/2 cescuta ulei, patrunjel tocat marunt, 1 lingura faina, 2 linguri pasta de rosii

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Intrun castron amestecam bine ingredientele de mai sus fara cele pt sos.
Intrun cratit, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim usor pana devine sticloasa, adaugam boiaua, si punem o cana si jumatate de apa, lasam sa fiarba. Intre timp din pasta bine omogenizata, formam perisoare, in palmele umezite cu apa(ies cam 30 bucati). Aceste perisoare se pun la fiert in cratita la foc potrivit, daca e nevoie adaugam apa fiarta atat cat sa fie perisoarele acoperite. Cand sunt fierte, potrivim de sare, adaugam pasta de bulion. Din faina si apa facem o slobozeala(diresatura)ca sa ingrosam sosul, mai lasam putin la foc domol sa dea cateva clocote. Stingem focul si presaram verdeata tocata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cu perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
perisoare in sos de migdale

perisoare in sos de migdale

carnea se amesteca cu:patrunjelul tocat marunt,oul,pesmetul,1 catel de ustruroi taiat marunt,jumatate

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam

5 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O fi un secret ? Pentru ca aluatul pentru perisoare sa nu se sfarme, galbenusurile se bat separat si albusurile la fel, inainte de incorporare in amestec.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

    Si eu fac aceasta reteta, dar fara sa mai adaug orez. Se poate gati si cu sos de bulion dar si cu sos de smantana cu marar, care este mult mai gustos.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Draga Lenuta ti-am dat votul la toate retetele tale, toate sunt la superlativ si tare imi place cum gatesti tu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Roda, mi-ai dat o idee pt diversificare.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Super reteta ta, Lenuta!Fiindca nepotelului meu nu ii place bulionul,prepar sosul cu smantana si mult marar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata amestec(se poate si din piept de pasare tocat)
  • 1 cescuta orez
  • piper
  • sare
  • vegeta
  • 2 oua
  • 2 lingurite de gris
  • 2 lingurite de faina alba
  • Pt sos:1 ceapa
  • boia
  • 1/2 cescuta ulei
  • patrunjel tocat marunt
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pasta de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

O fi un secret ? Pentru ca aluatul pentru perisoare sa nu se sfarme, galbenusurile se bat separat si albusurile la fel, inainte de incorporare in amestec.

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Maioneza