autor:

burdulea maria elena

» » Sosuri

Sos de Hrean

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Ingrediente
30 g faina alba, 50 ml ulei (sau 30 g unt), 1/2 l lapte, 100 ml smantana, zeama de lamaie(eu am folosit zeama de la 1/2 lamaie mare), 2 linguri de hrean razuit(sau 1 radacina hrean), sare.

Dificultate: Medie Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Intro craticioara punem grasimea la incins, adaugam faina, calim usor pana la culoare aurie, stingem cu laptele rece, amestecam sa nu se faca cocoloase, la foc mic. Dupa ce s-a ingrosat sosul, stingem focul, dregem cu smantana subtiata cu 1-2 linguri de apa rece, adaugam zeama de lamaie si potrivim de sare. Amestecam totul bine si doar inainte de servire se adauga hreanul razuit pe razuitoarea cu gauri mici. Nu adaugati hreanul decat in momentul servirii, fara sa mai fierbeti sosul, altfel hreanul va da un gust amar sosului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de Hrean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Spalam putin piciorul de porc. Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita

5 voturi    6 comentarii
3h
Retete de Craciun
Peste cu sos de hrean si rosii

Peste cu sos de hrean si rosii

Se curata, se spala si se scurge bine pestele dupa care se sareaza, se condimenteaza cu piper si

7 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionica Ion , 12 noiembrie 2014

    hmmmm chiar acuma mananc, e foarte buna

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2011

    Lenuto ce bun e!si mie imi place foarte mult hreanul

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Multumesc de idee. Îmi place mult hreanul şi e sănătos!

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

      Foarte bun si cu mamaliguta calda ca sa te lingi pe degetele!!!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

      Multumesc Lia.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

      Hreanul e foarte sanatos...buna reteta! Bravo!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

      E minunat acest sos langa friptura! Felicitari ! *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

      Dupa cum ti-am mai spus , mie imi place sosul asta foooooooarte mult, dar nu l-am servit niciodata cald, facut cu faina.... Am sa fug pina la tine sa-l gust Lenutico !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 30 g faina alba
  • 50 ml ulei (sau 30 g unt)
  • 1/2 l lapte
  • 100 ml smantana
  • zeama de lamaie(eu am folosit zeama de la 1/2 lamaie mare)
  • 2 linguri de hrean razuit(sau 1 radacina hrean)
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Lenuto ce bun e!si mie imi place foarte mult hreanul

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de stafide brune