Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011
Ingrediente
30 g faina alba, 50 ml ulei (sau 30 g unt), 1/2 l lapte, 100 ml smantana, zeama de lamaie(eu am folosit zeama de la 1/2 lamaie mare), 2 linguri de hrean razuit(sau 1 radacina hrean), sare.
Dificultate: Medie | Timp: 15 min
Mod de preparare
Intro craticioara punem grasimea la incins, adaugam faina, calim usor pana la culoare aurie, stingem cu laptele rece, amestecam sa nu se faca cocoloase, la foc mic. Dupa ce s-a ingrosat sosul, stingem focul, dregem cu smantana subtiata cu 1-2 linguri de apa rece, adaugam zeama de lamaie si potrivim de sare. Amestecam totul bine si doar inainte de servire se adauga hreanul razuit pe razuitoarea cu gauri mici. Nu adaugati hreanul decat in momentul servirii, fara sa mai fierbeti sosul, altfel hreanul va da un gust amar sosului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de Hrean" nu uita sa-i faci un
review
Am vazut la "Cireasa de pe tort" reteta ciupercutelor, propusa de Nicoleta Voica. Sosul de hrean
3 voturi
4 comentarii
35 min
Spalam putin piciorul de porc.
Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
anaandronel (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011
Foarte bun si cu mamaliguta calda ca sa te lingi pe degetele!!!*****
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011
Multumesc Lia.
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011
Hreanul e foarte sanatos...buna reteta! Bravo!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011
E minunat acest sos langa friptura! Felicitari ! *****
Sidy (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011
Dupa cum ti-am mai spus , mie imi place sosul asta foooooooarte mult, dar nu l-am servit niciodata cald, facut cu faina.... Am sa fug pina la tine sa-l gust Lenutico !