Merele se curata de coaja, se rad pe razatoarea cu gauri mari sau taiate in felii de 1 cm grosime se fierb 10 minute intr-o cratita cu 1/4 l apa sau supa de oase sau de zarzavat. Se pun un varf de lingurita cu sare sau 1/2 lingurita condiment si o frunza telina. Cand merele sunt fierte, se adauga faina amestecata cu smantana si 2 linguri cu apa rece, lasandu-se sa fiarba 2-3 clocote. Daca este prea gros, se dilueaza pana cand devine ca o smantana subtire. Dupa ce cratita se ia de pe foc, se adauga untul proaspat si patrunjel taiat marunt. Cine doreste mai acrisor , adauga cateva picaturi de lamaie si o lingurita cu zahar care-I va da gust placut. Mod de servireSe serveste cu rasol de pasare, vaca, vitel, cu limba fiarta, ficat prajit natur, snitele, friptura inabusita, toate asociate cu piure de cartofi.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii