autor:

burdulea maria elena

» » Sosuri

Sos de rosii (cu bulion)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 septembrie 2010

Ingrediente
4 linguri ulei, , 2 linguri faina, , bulion, , 1 frunza dafin, , 1 lingurita piper macinat, , sare, zahar (optional).

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita, punem uleiul la incins, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem cu bulion de casa, amestecam sa nu se formeze cocoloase, adaugam frunza de dafin, piper macinat, lasam sa fiarba 1-2 minute. Sosul trebuie sa aiba consistenta unei smantani curgatoare. Se potriveste de sare. Se serveste cu chiftele, cu pireu de cartofi si snitele, merge foarte bine si langa carne afumata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii (cu bulion)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Piept de curcan cu sos cu mustar si tarhon

Piept de curcan cu sos cu mustar si tarhon

Incalzeste cuptorul la 200⁰C. Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga 1 lingura ulei.Adauga

4 voturi    4 comentarii
40 min
Sosuri
Maioneza dietetica

Maioneza dietetica

Se prepara ca o maioneza obisnuita. Este foarte gustoasa si vei reduce cantitatatea de ulei cu aproximativ

18 voturi    6 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefan Xd Stefanel , 28 iulie 2014

    Sosul merge si la paste , l-am incercat si e delicios :D

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • bulion
  • 1 frunza dafin
  • 1 lingurita piper macinat
  • sare
  • zahar (optional).

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Paste cu sos cremos de branza albastra si spanac