Spalam rosiile si le taiem in patru.
Ardeii ii spalam ,ii taiem in patru si indepartam cotorul si semintele.
Mixam atat rosiile cat si ardeii in robot sau le dam prin masina de tocat.
Punem totul intr-un vas(eu am folosit un ceaun)si adaugam dupa gust sare, piper si zahar.
Adaugam de asemenea cimbrul si usturoiul dat prin presa.
Punem sosul la fiert .Cand acesta incepe sa fiarba dam focul mic si lasam sa fiarba avand grija sa amestaecamdin cand in cand.
Lasam pe foc pana cand sosul scade si se ingroasa.
Luam vasul cu sos de pe foc ,lasam sa se racoreasca putin si apoi dam sosul prin sita.
Punem sosul inapoi in ceaun ,potrivim de sare,piper si zahar(daca este cazul) si adaugam uleiul.
Amestecam pentru o buna omogenizare.
Dam la foc si mai lasam sa fiarba 7-8 min.
Asa fierbinte repartizam sosul in borcane si capacim.
Acoperim borcanele cu o patura (sau orice altceva gros) si lasam asa sa se raceasca pana a doua zi.
Se pastreaza peste iarna in camara.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii