autor:

valentina ionita

» » Sosuri

Sos de sfecla rosie

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Ingrediente
500 g sfecla rosie, 150 ml smantana, 2-3 linguri mustar sau dupa gust, ulei de masline, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare


Sfecla se spala, se curata de coaja si se fierbe in apa rece cu putina sare sau la aburi.

Dupa ce a fiert, se scurge, se raceste si se paseaza bine cu blenderul. Pasta obtinuta se amesteca cu smantana, se adauga mustarul, sare, piper dupa gust si putin ulei de masline pentru stralucire.

Acest sos se serveste alaturi de preparate din carne, peste sau legume.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de sfecla rosie " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
pasta de usturoi

pasta de usturoi

se curata usturoiul si se piseaza bine cu sate, dupa aceea se freaca cu ulei (ca la maioneza) dupa

4 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri
SOS DE HREAN

SOS DE HREAN

Se prepara un sos alb din faina,ulei si lapte;cind e gata,se ia de pe foc si se pune imediat smintina,

2 voturi    1 comentariu
2h
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Multumesc mult...

  • Fara foto

    Lia (Maestru bucatar) , 05 septembrie 2012

    e deliciossissim.......

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2010

    Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Tare bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Multumesc mult...Incearca ca este super bun...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Super!nici nu mi-a trecut prin cap la asa bunatate

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Multumesc mult...O sa-ti placa in mod sigur...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Sigur e pe gustul meu. Am sa incerc. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 500 g sfecla rosie
  • 150 ml smantana
  • 2-3 linguri mustar sau dupa gust
  • ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
SOS REMOULAD