autor:

valentina ionita

» » Sosuri

Sos de sfecla rosie

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Ingrediente
500 g sfecla rosie, 150 ml smantana, 2-3 linguri mustar sau dupa gust, ulei de masline, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare


Sfecla se spala, se curata de coaja si se fierbe in apa rece cu putina sare sau la aburi.

Dupa ce a fiert, se scurge, se raceste si se paseaza bine cu blenderul. Pasta obtinuta se amesteca cu smantana, se adauga mustarul, sare, piper dupa gust si putin ulei de masline pentru stralucire.

Acest sos se serveste alaturi de preparate din carne, peste sau legume.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de sfecla rosie " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Porc cu lapte

Porc cu lapte

1. Fa in muschiul de porc 6 taieturi, nu prea mari, si introdu in fiecare taietura cate un catel

9 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Creveti, in sos picant-gampa al pil pil

Creveti, in sos picant-gampa al pil pil

Descongelam creveti.In cratita de lut punem uleiul ,usturoiul curatat ,taiat in feliute , ciusca

18 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Multumesc mult...

  • Fara foto

    Lia (Maestru bucatar) , 05 septembrie 2012

    e deliciossissim.......

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2010

    Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Tare bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Multumesc mult...Incearca ca este super bun...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Super!nici nu mi-a trecut prin cap la asa bunatate

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Multumesc mult...O sa-ti placa in mod sigur...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Sigur e pe gustul meu. Am sa incerc. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 500 g sfecla rosie
  • 150 ml smantana
  • 2-3 linguri mustar sau dupa gust
  • ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gomboti( galuste) din paine