autor:

ILIKETOCOOK

» » Sosuri

Sos de usturoi cu patrunjel proaspat

Autor: ILIKETOCOOK (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ILIKETOCOOK (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 octombrie 2012

Ingrediente
1 capatana si jumatate de usturoi, 1 lingurita ulei masline,1 lingurita maioneza ,2 lingurite smantana 20 - 24 la suta grasime ,1 legatura patrunjel proaspat,putina apa ,sare dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata usturoiul, se adauga sarea si se zdrobeste pana devine o pasta omogena . Apoi se adauga uleiul de masline, se freaca bine dupa care se adauga patrunjelul tocat si se bate bine pana se face ca o pasta. Apoi adaugati maioneza, amestecati bine, puneti putina apa, apoi adaugati smantana. Se amesteca bine cu o lingura si mai adaugati apa in functie de cat de gros sau apos doriti sosul. Pe masura ce amestecati e bine sa gustati mereu pentru a nu face sosul ori prea apos si nu prea iute ori prea sarat. Este ideal pentru cartofi prajiti cu pui sau peste. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu patrunjel proaspat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rapid de usturoi Doina

Sos rapid de usturoi Doina

Puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul zeama de lamaie

59 voturi    17 comentarii
5 min
Sosuri
Raci in sos de mere

Raci in sos de mere

Se spala racii bine,se baga in apa clocotind 6-7 minute,dupa care se scot se curata scotand carnea

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    marius , 16 iulie 2013

    super l-am incercat este excelent

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 capatana si jumatate de usturoi
  • 1 lingurita ulei masline,1 lingurita maioneza ,2 lingurite smantana 20 - 24 la suta grasime ,1 legatura patrunjel proaspat,putina apa ,sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de ILIKETOCOOK
File pangasius cu orez la cuptor - reteta proprie

File pangasius cu orez la cuptor - reteta proprie

Pestele trebuie sa fie dezghetat bine.Fiecare bucata se taie in 2 sau 3 bucatele.Apoi se presara

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Fara foto

marius

super l-am incercat este excelent

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Guacamole