autor:

ILIKETOCOOK

» » Sosuri

Sos de usturoi cu patrunjel proaspat

Autor: ILIKETOCOOK (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ILIKETOCOOK (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 octombrie 2012

Ingrediente
1 capatana si jumatate de usturoi, 1 lingurita ulei masline,1 lingurita maioneza ,2 lingurite smantana 20 - 24 la suta grasime ,1 legatura patrunjel proaspat,putina apa ,sare dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata usturoiul, se adauga sarea si se zdrobeste pana devine o pasta omogena . Apoi se adauga uleiul de masline, se freaca bine dupa care se adauga patrunjelul tocat si se bate bine pana se face ca o pasta. Apoi adaugati maioneza, amestecati bine, puneti putina apa, apoi adaugati smantana. Se amesteca bine cu o lingura si mai adaugati apa in functie de cat de gros sau apos doriti sosul. Pe masura ce amestecati e bine sa gustati mereu pentru a nu face sosul ori prea apos si nu prea iute ori prea sarat. Este ideal pentru cartofi prajiti cu pui sau peste. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu patrunjel proaspat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Mujdei 2

Mujdei 2

Usturoiul se curata si se toaca marunt, se freaca , cu putina sare si se adauga apa si sare daca

0 voturi    0 comentarii
5 min
Sosuri
Ulei aromat cu Poejo (Mentha pulegium)

Ulei aromat cu Poejo (Mentha pulegium)

De mult mi-am dorit sã fac ulei aromat acasã, pt. a condimenta salatele si pt. marinata cãrnurilor

7 voturi    7 comentarii
5 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    marius , 16 iulie 2013

    super l-am incercat este excelent

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 capatana si jumatate de usturoi
  • 1 lingurita ulei masline,1 lingurita maioneza ,2 lingurite smantana 20 - 24 la suta grasime ,1 legatura patrunjel proaspat,putina apa ,sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de ILIKETOCOOK
File pangasius cu orez la cuptor - reteta proprie

File pangasius cu orez la cuptor - reteta proprie

Pestele trebuie sa fie dezghetat bine.Fiecare bucata se taie in 2 sau 3 bucatele.Apoi se presara

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Fara foto

marius

super l-am incercat este excelent

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pui Tandoori