autor:

Vicky

» » Sosuri

Sos de usturoi cu smantana

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
1 capatana usturoi, 1 paharel mic de smantana, ulei, otet, sare, piper, marar

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

37 voturi

Mod de preparare

Usturoiul se curata si se piseaza bine, se pune sare si piper, se amesteca bine. Se adauga ulei si putin otet si se freaca bine de tot, trebuie sa rezulte o pasta ceva mai grosuta.
Se adauga smantana si se amesteca pana se omogenizeaza, la sfarsit se pune marar tocat, daca aveti proaspat este si mai bine ii da un gust super.
Se serveste ca garnitura la fripturi, cartofi prajiti si peste.
Va doresc pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Ficat de pui cu sos de smantana si usturoi

Ficat de pui cu sos de smantana si usturoi

Se pune ulei in tigaie, se taie ceapa marunt si se caleste. Peste ceapa calita se pune ficatul

4 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de Hrean

Sos de Hrean

Intro craticioara punem grasimea la incins, adaugam faina, calim usor pana la culoare aurie, stingem

7 voturi    8 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Felicitari ...Si eu pregatesc acest sos si imi place foarte mult... Eu prepar sosul din smantana, usturoi, sare, piper, cimbru,busuioc,marar verde tocat marunt.Uneori adaug siputin otet de mere sau zeama de lamaie...

  • Fara foto

    Dan F (Maestru bucatar):

    Am preparat sosul, dar fara a-i mai aduaga mararul tocat si otetul. A fost excelent la cartofii prajiti, chiar si fara carne.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2012

    Acest sos este foarte bun,il pregatesc destul de des .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Un sos deosebit !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Foarte gustos!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Am sa incerc si eu acest sos, pare super gustos.

    • Fara foto

      bogdan , 04 noiembrie 2009

      acesta este sosul ptr shaorma dar se mai pune putin zahar :)

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Este unul dintre cele mai bune sosuri si merge aproape la orice, ma bucur enorm ca nu sunt singura care il adora.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Delicios. Merge foarte bine la fripturi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Un deliciu...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Si eu fac dar nu am pus otet si marar.Cu marar am sa incerc si eu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Si eu fac, dar ii spun mujdei cu smantana.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

37 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Vicky
Chiftelute de post

Chiftelute de post

Cartofi se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza,ciupercile se toaca

52 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Carne marinata in vin

Carne marinata in vin

Mi-am taiat carnea felii, si am pregatit condimentele, Usturoiul si ienibahar-ul le-am pisat si

21 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de

80 voturi    25 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Acest sos este foarte bun,il pregatesc destul de des .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sos Roquefort