autor:

Cely Snijec

» » , Conserve si muraturi, Sosuri

Sos iute

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
20 bucati gogosari, 20 bucati ardei kapia rosii, 20 bucati ardei iute, 1 radacina de telina, frunzele unei teline, 2-3 legaturi patrunjel, o cescuta ulei, o cescuta otet, 2 linguri miere de albine, 2 linguri sare mare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

77 voturi

Mod de preparare

Cureti ardeii si gogosarii, dai pe robot sau pe masina de carne cu sita mica.Telina o dai pe razatoare. Incorporezi toate ingredientele,dai pe foc pentru 10 minute de clocot, adaugi frunzele de patrunjel si de telina.Asezi sosul in borcane,capsezi si sterilizezi 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba sosul in borcane.Lasi sa se raceasca in cuptor. Se pastreaza foarte bine in beci sau in camara. Folosesti cate o lingurita la orice sos,la pizza, la fripturi,tocanite,sarmale,sau chiar la ciorba.Atentie ca este foarte iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos iute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos cu ardei iute si mere

Sos cu ardei iute si mere

Legumele si merele se toaca, se adauga bulionul, condimentele si se pun la fiert 30 minute, se adauga

0 voturi    1 comentariu
45 min
Sosuri
Pui de baltă în sos iute

Pui de baltă în sos iute

Gustul acestui tip de carne poate fi imbunatatit prin condimente si arome speciale. Iar eu astazi,

2 voturi    1 comentariu
30 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Ungureanu , 22 septembrie 2014

    Trebuie copti ardeii si gogosarii.

  • Fara foto

    Aneta Tofan , 21 septembrie 2014

    si eu fac si e ffff bun

  • Fara foto

    Vasilica Tudor , 04 septembrie 2014

    Interesant

    • Fara foto

      Ioana , 02 septembrie 2014

      Mierea nu se fierbe! Devine toxica!!!!!

    • Fara foto

      Liviu Ilie , 18 mai 2014

      interesant...

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 17 august 2012

      O idee foarte buna, am sa fac si eu! Cred ca este foarte gustoasa :)

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2011

      Este obligator 20 de ardei iuti nu se poate reduce cantitatea de ardei iuti si schimba cu ardei dulci sau poate cu ardei verzi.Te rog raspundemi.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      Am specificat in reteta: Incorporez toate ingredientele, dau pe foc pentru 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba, adaug verdeata si asez in borcane pentru sterilizat imediat.

    • Fara foto

      olly (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      Deci cand se pune otetul si mierea de albine? odata cu ulei la inceput?

    • Fara foto

      Bolea Mihaela (Bucatar sef) , 15 septembrie 2010

      Buna ziua, Sunt incepatoare si nu stiu ce sa fac sau cand sa pun uleiul, otetul, mierea de albine si sarea. Va rog sa-mi raspundeti fiindca doresc sa incerc si eu reteta asta. Multumesc

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      Felicitari ,nu poate fi decat foarte bun,eu sunt o adepta a mancarilor picante.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Sunt sigura ca este un sos foarte bun,la toamna am sa-l fac si eu,am trecut reteta la favorite.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Imi place daca este piscacios.

    • Fara foto

      maria mihalache , 28 ianuarie 2010

      Cred ca este foarte bun.....merita incercata reteta. Ai votul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Cred ca se pastreaza foarte bine...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      In mod sigur este tare gustos...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Gustos,o sa fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

77 voturi

Ingrediente

  • 20 bucati gogosari
  • 20 bucati ardei kapia rosii
  • 20 bucati ardei iute
  • 1 radacina de telina
  • frunzele unei teline
  • 2-3 legaturi patrunjel
  • o cescuta ulei
  • o cescuta otet
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri sare mare

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Ioana

Mierea nu se fierbe! Devine toxica!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Maioneza