autor:

Lupu Caprian Irina Mihaela

» » Sosuri

Sos pentru piftele (parjoale)

Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
1 ceapa, 1 foaie dafin, 3 boabe ienibahar, 1 lingurita secretul gustului de legume, 2 linguri bulion sau pasta de tomate, 2 linguri faina grau, ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

72 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie cuburi mici, se pune in cratita si se acopera cu ulei, se pune pe foc, se adauga o lg bulion, dafinul, ienibaharul, s.g., sare, piper. Se amesteca pana se inmoaie ceapa (nu se rumeneste), se adauga apa si se lasa pe foc. Intr-un castron se pune o lg bulion, 2 lg faina, se adauga treptat apa pana rezulta o pasta mai subtire fara cocoloase. Se adauga in cratita amestecand energic, cu focul dat la minimum. Se mai lasa la fiert 5 minute (amestecand sa nu se prinda de oala).

Este foarte bun daca puneti piftelele in sos pt ca imprumuta gusturile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru piftele (parjoale)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de usturoi cu smantana

Sos de usturoi cu smantana

Usturoiul se curata si se piseaza bine, se pune sare si piper, se amesteca bine. Se adauga ulei si

37 voturi    10 comentarii
20 min
Sosuri
pasta de usturoi

pasta de usturoi

se curata usturoiul si se piseaza bine cu sate, dupa aceea se freaca cu ulei (ca la maioneza) dupa

4 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    andy , 20 martie 2010

    parjoalele se pun dupa ce ai terminat sosul de facut adica la urma!

  • Fara foto

    mariana , 12 noiembrie 2009

    poti sa le pui cand aproape e gata sosul.. si mai lasi 2 3 min si gata papik!!:D

  • Fara foto

    razvan , 04 noiembrie 2009

    da parjoalele cand se pun?:-??:-?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

72 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 3 boabe ienibahar
  • 1 lingurita secretul gustului de legume
  • 2 linguri bulion sau pasta de tomate
  • 2 linguri faina grau
  • ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

andy

parjoalele se pun dupa ce ai terminat sosul de facut adica la urma!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui cu ciuperci si smantana