autor:

Lupu Caprian Irina Mihaela

» » Sosuri

Sos pentru piftele (parjoale)

Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
1 ceapa, 1 foaie dafin, 3 boabe ienibahar, 1 lingurita secretul gustului de legume, 2 linguri bulion sau pasta de tomate, 2 linguri faina grau, ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

78 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie cuburi mici, se pune in cratita si se acopera cu ulei, se pune pe foc, se adauga o lg bulion, dafinul, ienibaharul, s.g., sare, piper. Se amesteca pana se inmoaie ceapa (nu se rumeneste), se adauga apa si se lasa pe foc. Intr-un castron se pune o lg bulion, 2 lg faina, se adauga treptat apa pana rezulta o pasta mai subtire fara cocoloase. Se adauga in cratita amestecand energic, cu focul dat la minimum. Se mai lasa la fiert 5 minute (amestecand sa nu se prinda de oala).

Este foarte bun daca puneti piftelele in sos pt ca imprumuta gusturile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru piftele (parjoale)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • andy , 20 martie 2010

    parjoalele se pun dupa ce ai terminat sosul de facut adica la urma!

  • mariana , 12 noiembrie 2009

    poti sa le pui cand aproape e gata sosul.. si mai lasi 2 3 min si gata papik!!:D

  • razvan , 04 noiembrie 2009

    da parjoalele cand se pun?:-??:-?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

78 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 3 boabe ienibahar
  • 1 lingurita secretul gustului de legume
  • 2 linguri bulion sau pasta de tomate
  • 2 linguri faina grau
  • ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

andy

parjoalele se pun dupa ce ai terminat sosul de facut adica la urma!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Bulion de gogosari