autor:

Lupu Caprian Irina Mihaela

» » Sosuri

Sos pentru piftele (parjoale)

Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
1 ceapa, 1 foaie dafin, 3 boabe ienibahar, 1 lingurita secretul gustului de legume, 2 linguri bulion sau pasta de tomate, 2 linguri faina grau, ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

73 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie cuburi mici, se pune in cratita si se acopera cu ulei, se pune pe foc, se adauga o lg bulion, dafinul, ienibaharul, s.g., sare, piper. Se amesteca pana se inmoaie ceapa (nu se rumeneste), se adauga apa si se lasa pe foc. Intr-un castron se pune o lg bulion, 2 lg faina, se adauga treptat apa pana rezulta o pasta mai subtire fara cocoloase. Se adauga in cratita amestecand energic, cu focul dat la minimum. Se mai lasa la fiert 5 minute (amestecand sa nu se prinda de oala).

Este foarte bun daca puneti piftelele in sos pt ca imprumuta gusturile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru piftele (parjoale)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Guacamole - sos mexican de avocado

Guacamole - sos mexican de avocado

1 Legumele se spala. 2.Rosiile se curata de coaja, cel mai usor prin a le opari. Apoi, le taiem

54 voturi    19 comentarii
15 min
Sosuri
Vitel cu sos de usturoi si lamaie

Vitel cu sos de usturoi si lamaie

1. Se incalzeste cuptorul la 190°C.Se infasoara usturoiul in folie de aluminiu si se coace 45 minute,

0 voturi    2 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    andy , 20 martie 2010

    parjoalele se pun dupa ce ai terminat sosul de facut adica la urma!

  • Fara foto

    mariana , 12 noiembrie 2009

    poti sa le pui cand aproape e gata sosul.. si mai lasi 2 3 min si gata papik!!:D

  • Fara foto

    razvan , 04 noiembrie 2009

    da parjoalele cand se pun?:-??:-?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

73 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 3 boabe ienibahar
  • 1 lingurita secretul gustului de legume
  • 2 linguri bulion sau pasta de tomate
  • 2 linguri faina grau
  • ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

andy

parjoalele se pun dupa ce ai terminat sosul de facut adica la urma!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de Hrean