autor:

Lupu Caprian Irina Mihaela

» » Sosuri

Sos pentru piftele (parjoale)

Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
1 ceapa, 1 foaie dafin, 3 boabe ienibahar, 1 lingurita secretul gustului de legume, 2 linguri bulion sau pasta de tomate, 2 linguri faina grau, ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

71 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie cuburi mici, se pune in cratita si se acopera cu ulei, se pune pe foc, se adauga o lg bulion, dafinul, ienibaharul, s.g., sare, piper. Se amesteca pana se inmoaie ceapa (nu se rumeneste), se adauga apa si se lasa pe foc. Intr-un castron se pune o lg bulion, 2 lg faina, se adauga treptat apa pana rezulta o pasta mai subtire fara cocoloase. Se adauga in cratita amestecand energic, cu focul dat la minimum. Se mai lasa la fiert 5 minute (amestecand sa nu se prinda de oala).

Este foarte bun daca puneti piftelele in sos pt ca imprumuta gusturile.
Se curata ceapa, se taie cuburi mici, se pune in cratita si se acopera cu ulei, se pune pe foc, se adauga o lg bulion, dafinul, ienibaharul, s.g., sar
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru piftele (parjoale)" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Sosuri
Maioneza rapida

Maioneza rapida

Se mixeaza oul crud cu mustarul si zeama de lamaie, se aduga uleiul (daca vrei cantitate mai mare

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Curry cu cartofi si mazare

Curry cu cartofi si mazare

Incinge uleiul intr-o cratita pe foc mediu.Adauga ceapa si caleste-o pana cand incepe sa se inmoaie.Adauga

1 vot    0 comentarii
1h
Sosuri

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    andy , 20 martie 2010

    parjoalele se pun dupa ce ai terminat sosul de facut adica la urma!

  • Fara foto

    mariana , 12 noiembrie 2009

    poti sa le pui cand aproape e gata sosul.. si mai lasi 2 3 min si gata papik!!:D

  • Fara foto

    razvan , 04 noiembrie 2009

    da parjoalele cand se pun?:-??:-?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

71 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 3 boabe ienibahar
  • 1 lingurita secretul gustului de legume
  • 2 linguri bulion sau pasta de tomate
  • 2 linguri faina grau
  • ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lupu Caprian Irina Mihaela
Tocanita de purcel cu ceapa

Tocanita de purcel cu ceapa

Se pune uleiul la incins, se adauga carnea taiata cuburi, dupa ce se rumeneste putin se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea de sfecla. Se scurg foarte bine de zeama si se pun intr-o

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Ciorba de legume cu smantana

Ciorba de legume cu smantana

Se pune uleiul intr-o oala se adauga legumele, ingredientele si apa, se lasa le fiert.Intr-un castron

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

andy

parjoalele se pun dupa ce ai terminat sosul de facut adica la urma!

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Carne de pui cu smantana Carne de pui cu smantana

-Se curata ceapa,se toaca si se undeste,se adauga peste ea morcovul ras, pastarnacul tocat marunut si se undesc pret de cateva minute,cat

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de legume Chiftelute in sos de legume

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume Dam dovlecel

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne