autor:

valentina ionita

» » Sosuri

SOS VINAIGRETTE SAU VINEGRETA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 august 2009

Ingrediente
Sosul “vinaigrette”sau vinegreta este cel mai popular, mai simplu si mai rapid sos de pregatit pentru salate, carne,peste si diverse preparate din legume., , Eu folosesc pentru acest sos in primul rand un produs pentru acrit si anume otet de mere,zeama de lamaie, de grapefruit, otet din vin sau otet balsamic,iar ca produs de legatura folosesc uleiuri presate la rece si anume ulei de masline,ulei de porumb ,ulei din seminte de struguri sau ulei de rapita ,putin zahar sau miere de albine si apa fiarta si racita sau apa plata pentru dilutie., In functie de salatele si de preparatele la care doriti sa folositi acest sos puteti combina,alterna si adauga dupa gust busuioc, cimbru,piper negru macinat, ienibahar macinat, sare, tarhon, marar,menta proaspata, usturoi, ca sa obtineti un sos vinegreta alb adaugati iaurt si smantana subtire.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un vas uleiul,zaharul sau mierea de albine , otetul de mere,otetul balsamic,otetul din vin,sucul de grapefruit sau zeama de lamaie ,putina apa fiarta si racita sau apa plata .Dupa ce se amesteca bine continutul(baza sosului) ramane la aprecierea dvs. sa adaugati din condimentele si ingredientele de mai sus in functie de preparatul la care doriti sa serviti acest sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "SOS VINAIGRETTE SAU VINEGRETA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rapid de usturoi Doina

Sos rapid de usturoi Doina

Puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul zeama de lamaie

59 voturi    17 comentarii
5 min
Sosuri
Raci in sos de mere

Raci in sos de mere

Se spala racii bine,se baga in apa clocotind 6-7 minute,dupa care se scot se curata scotand carnea

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Foarte bun.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Multumesc mult...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Asa fac si eu sosul. Foarte bun.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Imi place!Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      O bunatate ...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Foarte ingenioasa reteta ta,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • Sosul “vinaigrette”sau vinegreta este cel mai popular
  • mai simplu si mai rapid sos de pregatit pentru salate
  • carne,peste si diverse preparate din legume.
  • Eu folosesc pentru acest sos in primul rand un produs pentru acrit si anume otet de mere,zeama de lamaie, de grapefruit
  • otet din vin sau otet balsamic,iar ca produs de legatura folosesc uleiuri presate la rece si anume ulei de masline,ulei de porumb ,ulei din seminte de struguri sau ulei de rapita ,putin zahar sau miere de albine si apa fiarta si racita sau apa plata pentru dilutie.
  • In functie de salatele si de preparatele la care doriti sa folositi acest sos puteti combina,alterna si adauga dupa gust busuioc
  • cimbru,piper negru macinat
  • ienibahar macinat
  • sare
  • tarhon
  • marar,menta proaspata
  • usturoi, ca sa obtineti un sos vinegreta alb adaugati iaurt si smantana subtire.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Foarte bun.

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Muschi de porc cu sos de mustar