autor:

valentina ionita

» » Sosuri

SOS VINAIGRETTE SAU VINEGRETA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 august 2009

Ingrediente
Sosul “vinaigrette”sau vinegreta este cel mai popular, mai simplu si mai rapid sos de pregatit pentru salate, carne,peste si diverse preparate din legume., , Eu folosesc pentru acest sos in primul rand un produs pentru acrit si anume otet de mere,zeama de lamaie,suc de grapefruit, otet din vin sau otet balsamic,iar ca produs de legatura folosesc uleiuri presate la rece si anume ulei de masline,ulei de porumb ,ulei din seminte de struguri sau ulei de rapita ,putin zahar sau miere de albine si apa fiarta si racita sau apa plata pentru dilutie., In functie de salatele si de preparatele la care doriti sa folositi acest sos puteti combina,alterna si adauga dupa gust busuioc, cimbru,piper negru macinat, ienibahar macinat, sare, tarhon, marar,menta proaspata, usturoi,ceapa,iar ca sa obtineti un sos vinegreta alb adaugati iaurt si smantana subtire.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un vas uleiul,zaharul sau mierea de albine , otetul de mere,otetul balsamic,otetul din vin,sucul de grapefruit sau zeama de lamaie ,putina apa fiarta si racita sau apa plata .Dupa ce se amesteca bine continutul(baza sosului) ramane la aprecierea dvs. sa adaugati din condimentele si ingredientele de mai sus in functie de preparatul la care doriti sa serviti acest sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "SOS VINAIGRETTE SAU VINEGRETA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Foarte bun.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Multumesc mult...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Asa fac si eu sosul. Foarte bun.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Imi place!Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      O bunatate ...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Foarte ingenioasa reteta ta,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • Sosul “vinaigrette”sau vinegreta este cel mai popular
  • mai simplu si mai rapid sos de pregatit pentru salate
  • carne,peste si diverse preparate din legume.
  • Eu folosesc pentru acest sos in primul rand un produs pentru acrit si anume otet de mere,zeama de lamaie,suc de grapefruit
  • otet din vin sau otet balsamic,iar ca produs de legatura folosesc uleiuri presate la rece si anume ulei de masline,ulei de porumb ,ulei din seminte de struguri sau ulei de rapita ,putin zahar sau miere de albine si apa fiarta si racita sau apa plata pentru dilutie.
  • In functie de salatele si de preparatele la care doriti sa folositi acest sos puteti combina,alterna si adauga dupa gust busuioc
  • cimbru,piper negru macinat
  • ienibahar macinat
  • sare
  • tarhon
  • marar,menta proaspata
  • usturoi,ceapa,iar ca sa obtineti un sos vinegreta alb adaugati iaurt si smantana subtire.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Foarte bun.

Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Trottole cu ton