autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sote cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne (specialitati), 200 ml ulei, 200 g ceapă, 500 g ciuperci conservate, 150 g pasta de tomate, 300 g smintina, 1,500 kg cartofi, 100 g faina, 25 g usturoi, 1 leg. verdeata, 100 g unt, 100 ml vin, sare, piper, boia de ardei, dupa gust, 500 ml supa, 100 g mustar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se taie felioare subtiri in lungime de cca 3 cm si grosime de 1 cm, apoi se inabusa in jumatate din cantitatea de ulei cu adaos de supa si sare. Ciupercile taiate lamele, se soteaza in unt. Ceapa curatata, spalata si taiate rnarunt, se inabusa in restul de ulei si supa. Intr-un vas separat, cu supa, se amesteca faina, mustarul, smintina, pasta de tomate, usturoiul taiat marunt, boiaua si piperul. Compozitia obtinuta se adauga in vasul cu carne, impreuna cu ceapa inabusita si ciupercile sotate. Se amesteca componentele si se pun la fiert cca 10 minute. Spre sfirsitul fierberii, se adauga vinul si se verifica gustul. Cartofii se pregatesc natur (se curata, se taie in sferturi si se fierb in apa cu sare). La servire se asaza portia de sote, garnitura de cartofi natur, iar pe deasupra se presara verdeata taiata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute din carne de curcan umplute cu cascaval , cu sote de legume

Chiftelute din carne de curcan umplute cu cascaval , cu sote de legume

Se curata ceapa ,rosia si ardeiul si se toaca marunt apoi se calesc in putin ulei.Se adauga fasolea

9 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada de carne tocata cu spanac si rosii cu garnitura de legume sote

Rulada de carne tocata cu spanac si rosii cu garnitura de legume sote

Carnea tocată se amestecă cu pâinea înmuiată şi stoarsă bine, oul, muştarul, ceapa tocată,

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg carne (specialitati)
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapă
  • 500 g ciuperci conservate
  • 150 g pasta de tomate
  • 300 g smintina
  • 1,500 kg cartofi
  • 100 g faina
  • 25 g usturoi
  • 1 leg. verdeata
  • 100 g unt
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • dupa gust
  • 500 ml supa
  • 100 g mustar.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
rosii umplute cu carne