autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Mancaruri cu peste, Salate, Sosuri

Sote de creveti cu orez auriu

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru creveti, •400 gr creveti decorticati, •1 lingura ulei de masline, •3 catei de usturoi, curatati si tocati, •120 ml zeama de supa de pui, •zeama de la 1 lamaie verde, •1 lingurita condiment pentru peste, •un praf de boia iute, •1 lingurita amidon amestecat cu 1 lingura apa, •3 linguri patrunjel tocat, Pentru orez, •150 gr orez, •sare, dupa gust, •1 lingurita stigme de sofran, maruntite

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

15 voturi

Mod de preparare

1. Intr-o cratita se pune apa la fiert .Dupa ce a dat in clocot, se adauga orezul.Se lasa sa fiarba pana cand orezul se face, apoi se scurge, se adauga sare, dupa gust, sofranul si se amesteca bine.
2. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, la foc potrivit.Se adauga usturoiul si se caleste pana se va inmuia.
3. Se adauga crevetii si se prajesc, amestecand, aprox.3 minute.Se adauga supa, zeama de lamaie si condimentele si se se dau intr-un clocot.Se fierbe totul 1-3 minute pana cand crevetii devin opaci.
4. Se scot crevetii cu s spumiera si se aranjeaza pe farfurii.Se continua fierberea lichidului din tigaie, se adauga amestecul cu amidon si se da in clocot, amestecand pana cand sosul s-a ingrosat putin.Se adauga patrunjelul tocat si se toarna sosul peste creveti.Creveti se servesc alataturi de orezul preparat.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de creveti cu orez auriu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Ulei de masline cu mirodenii

Ulei de masline cu mirodenii

Frunzele de busuioc sau de rozmarin se spala si se despart de pe ramura. Se toarna ulei de masline

6 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri
Muschi de porc cu sos de mustar

Muschi de porc cu sos de mustar

Condimentati carnea pe ambele parti cu putina sare si piper. Intr-o tigaie/craticioara ( Nu de telfon

1 vot    4 comentarii
35 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    craciun ana (Bucatar sef):

    Mi s-a parut cea mai buna reteta e si cu putine calorii, dar e o reteta gustoasa si putin satioasa. Imi place la nebunie si o sa o fac si acum de Pasti! Va multumesc!! Va pup mult!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    O bunatate!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Merita incercata !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Arata grozav!!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      chiar imi place! Pentru rautaciosi...incercati voi si fara lamai!

    • Fara foto

      simona , 13 decembrie 2009

      nu arata rau doar ca feliie de lamaie nu au nici o legatura cu tipul de mancare pe care l-ai pregatit!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Felicitari,Laura.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      ARATA FOARTE BINE. CRED CA E UN DELICIU

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru creveti
  • •400 gr creveti decorticati
  • •1 lingura ulei de masline
  • •3 catei de usturoi
  • curatati si tocati
  • •120 ml zeama de supa de pui
  • •zeama de la 1 lamaie verde
  • •1 lingurita condiment pentru peste
  • •un praf de boia iute
  • •1 lingurita amidon amestecat cu 1 lingura apa
  • •3 linguri patrunjel tocat
  • Pentru orez
  • •150 gr orez
  • •sare
  • dupa gust
  • •1 lingurita stigme de sofran
  • maruntite

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Piept de pui cu ciuperci si smantana