autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sote de pipote

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 3 kg pipote, 250 ml ulei, 250 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 100 ml vin, 500 g rosii, 300 g ardei gras, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Pipotele se curata de membrana, se spala, se taie bucatele, apoi se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu adaos de putina apa. In timpul inabusirii se mai adauga putina apa si se fierb pipotele pe jumatate. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in restul de ulei cu adaos de putina apa. Se adauga pasta de tomate dizolvata in apa si rosiile care au fost curatate, spalate si taiate felii. Se amesteca usor componentele, se adauga pipotele, piperul pisat cu sarea si se continua fierberea inabusita cca 40 minute, timp in care se adauga cate putina apa sau supa ramasa de la fiertul pipotelor. La sfirsitul fierberii, cand s-a redus lichidul si componentele sint gata inabusite, se adauga vinul. Se amesteca componentele si se verifica gustul. Se serveste in farfurii sau pe platou pipotele cu sosul respectiv, insotite de diferite garnituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de pipote" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Inimi si pipote sote

Inimi si pipote sote

Pt inceput, am curatat ceapa si am taiat-o marunt. Apoi intr-o cratita am pus 4 lg de ulei, am pus

16 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu burgul picant “ Sebzeli Bulgur”cu snitele din carne de vita-specific turcesc

Pilaf cu burgul picant “ Sebzeli Bulgur”cu snitele din carne de vita-specific turcesc

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in bucati mici. Ardeii si ceapa verde se taie marunt. Burgulul

21 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 3 kg pipote
  • 250 ml ulei
  • 250 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 ml vin
  • 500 g rosii
  • 300 g ardei gras
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
PULPE DE PUI LA CUPTOR CU CARTOFI NOI