Ingrediente
100 - 150 gr de cascaval topit sau moale, 200 - 300 gr de ciuperci shampinioni proaspete sau congelate, 1 - 2 buc cepe, 3 - 4 cartofi mijlocii, sare, piper, verdeata si ardei iute rosu daca preferati .
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
Cind incepe a fierbe apa, se adaugă tăiat în bucăţi mici brânza topită, dupa care se reduce focul si gatiti, amestecand constant timp de 10-15 minute, pina cind cascavalul se dizolva. Adauga cartofii tocat cubulete, pina se aduce la gradul de pregătire. Ceapă tăiate în mod arbitrar, se inabusa în ulei, se adaugă ciupercile tăiate marunt şi se inapusa până când, se evapora apa. Apoi cartofii, ciupercile, se toarna intr-un
blender si se maruntesc pina ajunge la masa unui piure, incet se toarna bulionul pentru a se rari. Apoi toata masa se pune in oala si o pui pe foc pina incepe a fierbe. Stinge si condimenteaza apoi adauga verdeata. Pofta Mare !!!
Sfaturi
1 - De preferat sa se serveasca cu pesmeti proaspeti asa ca in reteta mea de la soup piure de cascaval
2 - Ciupercile nu le maruntim si le lasam ca in poza nr doi
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010
Foarte buna si tare frumos prezentata.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010
Interesant si gustos...
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010
Cred ca este foarte buna!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010
Foarte buna!