Ingrediente
500g.piept de gaina feliat in lung formind fisii subtiri, 1 ciapa medie taiata marunt, 1 morcov dat prin razatoare, 400g. spaghete, 200g. ciuperci foliate (1 cutie), 150g. porumb fiert (1 cutie), 4 linguri mari de unt, 1 lingura mare de ulei, Sare si piper alb dupa gust, 1 plic sos peshamel de la maggi ori orce marca doriti, 0,5ml. lapte, 500g. cascaval razuit
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
13 voturi
Mod de preparare
Intr-o tigaie punem untul si uleiul la incins si incepem prajitura, in primul rind prajim pieptul de gaina timp de 10 min. apoi adaugam ciapa si morcovul si mai prajim inca 10 min. Apoi adaugam ciupercile,porumbul si presuram cu sare si piper, amestecam bine si lasam la un foc mic timp de 20-30min.
Dupa ce este gata amestecam toata compozitia cu spaghetele.
Intre timp amestecam laptele cu plicul de sos peshamel de la maggi ori orce marca doriti si il punem la foc potrivit amestecind in continiu pina cind sosul se va ingrosa, apoi presaram putina sare si piper dupa gust. Il scoatem de fe foc si il punem de o parte.
Acuma incepem aranjarea in tava: ungem tava cu unt apoi aranjam spagetele cu cascavalul in straturi, apoi turnam peste ele sosul de peshamel si de deasupra mai presuram un strat de cascaval.
Incingem cuporul la 180 de grade .
Punem tava la cuptor si lasam sa se coaca timp de cca.30min.pina se va rumini .
Pofta buna!!!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009
Un deliciu...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009
Arata bine! E o greseala de scriere, Carmenela, de multe ori PC ne-o ia inainte si mai raman si necorectate unele cuvinte, am patit si eu.
Niko Stan (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009
Bechamel...
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Suna bine,numai ca eu prefer bechamelul facut in casa.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 august 2009
Ai dreptate, Carmenela. Si spagetele sunt spaghetti. :) Dar sigur sunt o bunatate ...
carmenela (Chef de cuisine) , 11 august 2009
Sosul se numeste Bechamel...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 august 2009
In mod sigur sunt tare gustoase..
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009
Interesanta ideea
mariana (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009
De obicei eu cu sotul iubim aceasta mincare de castraveti murati...
Daniela , 14 iulie 2009
Arata foarte apetisant. Cu precis la sfirsit de saptamina am s-o pregatesc. Mmmmmm