Autor:
Vekas (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 29 iulie 2008
Ingrediente
450 g spagetti, , 1 legatura de patrunjel verde,, 1 catel de usturoi,, 2 linguri de arahide sau nuci macinate,, 100 g ansoa sau sprot,, 5-10 masline fără samburi, , 2 linguri de capere,, 1 legatură ceapa verde,, 3 linguri cu ulei de masline, , sare si piper dupa gust.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-un castron se pun ceapa, patrunjelul tocat, usturoiul, ansoa fara cap si fara cozi, caperele şi nucile. In timp ce se amesteca aceste ingrediente foarte bine, se toarna putin cate putin uleiul de masline, si se amesteca incontinuu pana cand se omogenizeaza. Spagettele se fierb 10 minute, apoi se lasa la scurs intr-o sita, dupa care se pun intr-o tigaie cu ulei de masline şi se lasa pana capata o culoare aurie. Se aseaza pe o farfurie, se garnisesc cu sos si masline.