Se taie sepia in doua cu mare delicatete pentru a putea scoate saculetul de cerneala si se pune intr-un paharel. Cu o mica incizie facuta pe margine, se trage de piele pentru a curata sepia facind-o sa ramina alba. Se curata bine interiorul si se spala. O taiem cubulete.Intr-o tigaie punem uleiul. Ceapa taiata fin o calim pina se inmoaie.Peste ceapa se pune sepia taiata cubulete si o lasam si pe ea sa se caleasca, dar cu un capac deasupra tigaii. Rosiile(daca se poate ciresele) se fac bucatele, daca nu le mixam cu robotul. Le adaugam la ceea ce este deja in tigaie, nu uitind sa punem o lingurita de zahar si sare dupa gust. Asteptam sa fiarba bine pina ce sepia e moale la mestecat si cu atentie luam punguta de cerneala, o rupem, si o adaugam la reteta. O mai lasam pentru alte 5 minute sa fiarba. Practic trebuie sa rezulte un suc mediu consistent. Nu apos. Daca vi se pare putin suc de rosii atunci inca din faza de fierbere a lui mai adaugati rosii mixate, prima de cerneala. Pasta se fierbe in apa cu sare. Fierte sa fie cum zice italianul ,, al dente''. Le strecuram si le amalgamam pentru un minut in tigaie, asa prind gust. Le servim imediat.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii