Spagetti cu negrul de la sepie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane sunt necesare:
  • o sepie proaspata de circa 1 kg nu curatata,
  • saculetul ei de cerneala,
  • o ceapa medie,
  • 500 grame de rosii mici dulci,
  • sare,
  • o lingurita zahar,
  • ulei de masline,
  • spaghetti pentru 4 persoane circa 280 de grame.

Mod de preparare

Se taie sepia in doua cu mare delicatete pentru a putea scoate saculetul de cerneala si se pune intr-un paharel. Cu o mica incizie facuta pe margine, se trage de piele pentru a curata sepia facind-o sa ramina alba. Se curata bine interiorul si se spala. O taiem cubulete.Intr-o tigaie punem uleiul. Ceapa taiata fin o calim pina se inmoaie.Peste ceapa se pune sepia taiata cubulete si o lasam si pe ea sa se caleasca, dar cu un capac deasupra tigaii. Rosiile(daca se poate ciresele) se fac bucatele, daca nu le mixam cu robotul. Le adaugam la ceea ce este deja in tigaie, nu uitind sa punem o lingurita de zahar si sare dupa gust. Asteptam sa fiarba bine pina ce sepia e moale la mestecat si cu atentie luam punguta de cerneala, o rupem, si o adaugam la reteta. O mai lasam pentru alte 5 minute sa fiarba. Practic trebuie sa rezulte un suc mediu consistent. Nu apos. Daca vi se pare putin suc de rosii atunci inca din faza de fierbere a lui mai adaugati rosii mixate, prima de cerneala. Pasta se fierbe in apa cu sare. Fierte sa fie cum zice italianul ,, al dente''. Le strecuram si le amalgamam pentru un minut in tigaie, asa prind gust. Le servim imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise