autor:

Gabrielaolteanu

» » Paste si pizza

Spaghete Bolognese

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2011

Ingrediente
250 g carne tocata de vita (merge si amestec si de obicei asa o prefer), 250 ml suc de rosii, 1 pahar de vin alb(de preferat demidulce sau chiar dulce), 1 ceapa medie, 2 catei de usturoi, 1 morcov mic ras (eu nu am pus acum pentru ca nu am mai avut), cascaval ras/parmezan, sare, piper, spaghete

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana s-a 'mazarit'.Am pus sarea, piperul si optional putin chilli.
Cand a fost si carnea gata am turnat vinul.Va spuneam sa folositi vin demidulce sau dulce deoarece un vin sec in combinatie cu bulionul sau sucul de rosii face sosul putin acrisor.Asta am patit si eu deoarece singurul vin care l-am avut a fost unul sec dar am adaugat putin zahar.
Dupa ce a scazut putin vinul am adaugat sucul de rosii si am lasat sa scada la foc mic pentru 45 de minute.
Intre timp am pus apa cu sare la fiert pentru paste si cand clocotea am adaugat spaghetele pentru vreo 10 minute.Eu le tin mai mult decat scrie pe pachet, mai ales la reteta aceasta (la aceasta reteta pastele trebuiesc trecute prin apa rece dupa ce au fost fierte).
Dupa ce am scurs pastele bine am pus sosul deasupra si am ras putin cascaval.As fi pus si putin busuioc numai ca proaspat bineinteles ca nu aveam iar cel la plic nu mai avea nici o aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete Bolognese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete bolognese cu sos de spanac si menta

Spaghete bolognese cu sos de spanac si menta

Se fierb pastele in apa cu sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se caleste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete bolognese

Spaghete bolognese

Se fierb spaghetele.Intre timp caliti ceapa taiata marunt si apoi adugati si carnea.Dupa ce s-a facut

13 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Gabrielaolteanu

    Gabrielaolteanu (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Eu nu as manca altceva, decat spaghete bolognese.mie imi place ff mult gustul vinului alb in sos.Sunt persoane care nu folosesc vin alb...sau mai grav din punctul meu de vedere..folosesc vin rosu.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    O bunatate ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 250 g carne tocata de vita (merge si amestec si de obicei asa o prefer)
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb(de preferat demidulce sau chiar dulce)
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov mic ras (eu nu am pus acum pentru ca nu am mai avut)
  • cascaval ras/parmezan
  • sare
  • piper
  • spaghete

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu

Tiramisu

Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri de zahar pana s-au albit bine.Albusurile le-am

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Penne arabiata

Penne arabiata

Am fiert pennele dar ceva mai mult decat scria pe pachet.Am incalzit sosul de rosii (cumparat de

3 voturi    1 comentariu
20 min
Paste si pizza

Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)

Eu nu as manca altceva, decat spaghete bolognese.mie imi place ff mult gustul vinului alb in sos.Sunt persoane care nu folosesc vin alb...sau mai grav din punctul meu de vedere..folosesc vin rosu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Penne rigate bologneze