Spaghete bologneze

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Spaghete bologneze

Ingrediente

  • 2 buc. morcovi
  • 1/2 buc. telina
  • 200 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 100 gr parmezan
  • 200 ml vin rosu
  • 150 ml ulei de masline extravirgin
  • 600 gr carne tocata de vita
  • 400 gr carne tocata de porc
  • 3 linguri concentrat de rosii
  • 1 varf nucsoara
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 rosii proaspete
  • 500 gr spaghete

Mod de preparare

In uleiul de masline calim legumele datele pe razatoare cea fina. Cind s-au inmuiat putin adaugam carnea tocata de vita si porc. Turnam vinul rosu si lasam sa fiarba pina cind se evapora alcoolul.

Adaugam concentratul de rosii diluat cu 500 ml apa si rosiile proaspete taiate cubulete mici.

Acoperim si lasam sa fiarba sosul la foc mic doua ore. Dupa 20 de minute de fierbere se adauga laptele, nucsoara, piper si sare dupa gust. La sfarsitul celor doua ore de fierbere, gustam si dupa caz mai adaugam sare sau piper.

Servim cu spaghetele fierte conform instructiunilor de pe ambalaj. In general cu apa, sare si putin ulei. Neaparat trebuie respectat timpul de fierbere indicat pe cutia cu paste.

Asezam pe farfurie pastele sub forma de cuib. In mijloc adaugam sosul pregatit. Se rade parmezan si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise