autor:

In bucataria vesela

» » Paste si pizza

Spaghete bologneze

Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Ingrediente
2 buc. morcovi, 1/2 buc. telina, 200 ml lapte, 1 ceapa, 100 gr parmezan, 200 ml vin rosu, 150 ml ulei de masline extravirgin, 600 gr carne tocata de vita, 400 gr carne tocata de porc, 3 linguri concentrat de rosii, 1 varf nucsoara, sare si piper dupa gust, 2-3 rosii proaspete, 500 gr spaghete

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

In uleiul de masline calim legumele datele pe razatoare cea fina. Cind s-au inmuiat putin adaugam carnea tocata de vita si porc. Turnam vinul rosu si lasam sa fiarba pina cind se evapora alcoolul.
Adaugam concentratul de rosii diluat cu 500 ml apa si rosiile proaspete taiate cubulete mici.
Acoperim si lasam sa fiarba sosul la foc mic doua ore. Dupa 20 de minute de fierbere se adauga laptele, nucsoara, piper si sare dupa gust. La sfarsitul celor doua ore de fierbere, gustam si dupa caz mai adaugam sare sau piper.
Servim cu spaghetele fierte conform instructiunilor de pe ambalaj. In general cu apa, sare si putin ulei. Neaparat trebuie respectat timpul de fierbere indicat pe cutia cu paste.
Asezam pe farfurie pastele sub forma de cuib. In mijloc adaugam sosul pregatit. Se rade parmezan si se serveste.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete bologneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete Bologneze cu carnat de casa

Spaghete Bologneze cu carnat de casa

Se fierb spaghetele in apa cu sare si o lingura de ulei. Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei se

46 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Paste cu somon

Paste cu somon

Se pun pastele la fiert si intre timp se pregateste sosul. Se caleste ceapa si se adauga somonul

1 vot    1 comentariu
20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 buc. morcovi
  • 1/2 buc. telina
  • 200 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 100 gr parmezan
  • 200 ml vin rosu
  • 150 ml ulei de masline extravirgin
  • 600 gr carne tocata de vita
  • 400 gr carne tocata de porc
  • 3 linguri concentrat de rosii
  • 1 varf nucsoara
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 rosii proaspete
  • 500 gr spaghete

Raporteaza reteta

Retete
de In bucataria vesela
PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

Dovlecei ii taiem rondele sau in jumatati de rondele si ii calim in uleiul de masline, in care adaugam

13 voturi    5 comentarii
40 min
Paste si pizza
cosulete cu visine

cosulete cu visine

Pentru pregatirea acestei retete avem nevoie de 60 bucati forme rotunde de prajituri, asa cum vedeti

15 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri
cornulete cu vanilie

cornulete cu vanilie

Toate ingredientele se amesteca si lasam la rece o jumatate de ora(in frigider). Dupa jumatatea de

28 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
panini