Spaghete carbonara reţetă cu spanac si carne tocata

Pentru a prepara reteta spaghete carbonara incepem prin a pune apa cu o lingurita de sare, la fiert.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Spaghete carbonara reţetă cu spanac si carne tocata

Ingrediente

  • un pachet de spaghete,
  • 100 g piure de spanac
  • 100 g bacon
  • 300 g carne tocata amestec(eu am avut de curcan)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 4 linguri de smantana
  • 100 g parmezan (cascaval ras)

Mod de preparare

Mod de preparare Spaghete carbonara reţetă:

Se pune apa cu o lingurita de sare, la fiert, iar cand da in clocot, se dauga spaghetele, fara sa le rupem, la fiert cca. 10 minute.

Intre timp calim baconul taiat marunt in ulei impreuna cu piureul de spanac.Calim intr-o picatura de ulei carnea tocata cu un praf de sare si piper.

Preparam sosul amestecand bine smantana cu ouale si parmezanul sau cascavalul ras,un praf de piper si sare daca mai este nevoie,punand totul intr-o craticioara ,pe foc mic,amestecand cntinuu pana da intr-un clocot si se ingroasa un pic.Se da de pe foc..Se scurg spagetele bine si apoi se pun inapoi in oala in care au feirt si se mesteca bine cu piureul de spanac calit cu bacon.Pe farfurie se aseza cate un cuib de spaghete cu spanac,in el se aseaza cu o lingura carne tocata rumenita si apoi se toarna deasupra sosul inca fierbinte de smantana ,ou si parmezan.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor