autor:

dan deva

» » Paste si pizza

Spaghete carbonara - reteta adaptata

Autor: dan deva (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dan deva (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
500g spaghete, 4 oua, 2 linguri de smantana, 100g prosciutto, 100g branza uscata grana padano rasa, sare piper alb dupa gust, 1 varf cutit de nucsoara, 1 lingurita busuioc tocat fin

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb spaghetele al dente si se mentin calde. Se bat ouale cu sare si piper dupa gust, se adauga nucsoara si busuiocul iar apoi smantana (sper sa nu ma huleasca bucatarii), se prajeste prosciutto taiata in bucatele, se adauga spaghetele, se da focul mic si se toarna amestecul de oua cu smantana si se amesteca incontinuu pe foc, dar cu atentie sa nu se inchege oul ci sa ramana ca un sos fin, se seveste pe farfurii calde cu branza rasa din belsug deasupra si cu un praf de piper peste. Deoarece este o mancare satioasa, poate fi singurul fel de mancare si se serveste cu un vin alb digestiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara - reteta adaptata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu ciuperci

Paste cu ciuperci

Spalati si feliati ciupercile, taiati usturoiul si chili-ul marunt apoi caliti-le in putin ulei. Cand

7 voturi    6 comentarii
30 min
Paste si pizza
Tagliatelle cu morcov si dovlecel

Tagliatelle cu morcov si dovlecel

Taiem morcovii si dovleceii fasii lungi. Punem intr-o oala mare sa fiarba apa cu sare. Cand apa

4 voturi    0 comentarii
15 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500g spaghete
  • 4 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 100g prosciutto
  • 100g branza uscata grana padano rasa
  • sare piper alb dupa gust
  • 1 varf cutit de nucsoara
  • 1 lingurita busuioc tocat fin

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Tagliatelle cu creveti si dovlecel