Se taie partea mai ascutita (de sus) a usturoiului intreg (in coaja) , se pune intr-un mic vas rezistent la cuptor si se toarna peste el un pic de ulei. Se pune usturoiul la cuptor cam 20 de minute la 180 °C , pana cand usturoiul se inmoaie si incepe sa se caramelizeze (dar sa nu se arda). Se scoate apoi din cuptor si se lasa la racit.
Intre timp se spala broccoli-ul si se rupe in mici bucatele, se taie si coditele in bucatele mici. Apoi se fierbe in apa cu putina sare pana devine cu adevarat moale (dar avem grija sa nu se ingalbeneasca). Apoi o strecuram insa pastram apa in care a fiert.
Punem pastele la fiert intre timp.
Usturoiul se scoate din coaja (fiecare catel in parte, cu grija ) si se pune intr-un vas. Se adauga sare si piper dupa gust, si se sfarma . Se amesteca cu ¼ cana ulei, ca la maioneza, pana se face ca o crema. Se adauga broccoli si continuam sa amestecam pana se sfarma tot broccoli-ul. Se mai poate adauga din apa in care a fiert, pentru a faca de o consistenta mai usoara toata pasta.
Se scot si pastele si se strecoara, se amesteca cu putin unt, apoi cu pasta de broccoli.
Se serveste cald cu parmezan razuit deasupra.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii