Spaghete cu broccoli pesto

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 bucati de broccoli cu codite cu tot
  • 1 capatana de usturoi (intreg)
  • 500 g spaghete
  • ulei de masline
  • sare,piper
  • putin unt
  • parmezan

Mod de preparare

Se taie partea mai ascutita (de sus) a usturoiului intreg (in coaja) , se pune intr-un mic vas rezistent la cuptor si se toarna peste el un pic de ulei. Se pune usturoiul la cuptor cam 20 de minute la 180 °C , pana cand usturoiul se inmoaie si incepe sa se caramelizeze (dar sa nu se arda). Se scoate apoi din cuptor si se lasa la racit.

Intre timp se spala broccoli-ul si se rupe in mici bucatele, se taie si coditele in bucatele mici. Apoi se fierbe in apa cu putina sare pana devine cu adevarat moale (dar avem grija sa nu se ingalbeneasca). Apoi o strecuram insa pastram apa in care a fiert.

Punem pastele la fiert intre timp.

Usturoiul se scoate din coaja (fiecare catel in parte, cu grija ) si se pune intr-un vas. Se adauga sare si piper dupa gust, si se sfarma . Se amesteca cu ¼ cana ulei, ca la maioneza, pana se face ca o crema. Se adauga broccoli si continuam sa amestecam pana se sfarma tot broccoli-ul. Se mai poate adauga din apa in care a fiert, pentru a faca de o consistenta mai usoara toata pasta.

Se scot si pastele si se strecoara, se amesteca cu putin unt, apoi cu pasta de broccoli.

Se serveste cald cu parmezan razuit deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise