autor:

gicuta

» » Paste si pizza

Spaghete cu chiftele in sos vanatoresc

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2015

Ingrediente
300 g spaghete, Ingrediente chiftele:, 500 g carne tocata (amestec), o ceapa, un ou, 2 linguri pesmet, verdeata (marar si patrunjel, cate o legatura), sare, piper, Ingrediente sos vânătoresc:, un morcov, o radacina mica de telina, un ardei gras, o ceapa, 2-3 ciuperci, o lingura de mustar, o frunza de dafin, o lingura bulion (rosii), 1 pahar cu vin, 50 ml ulei, 300 ml supa(apa), sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Chiftele: peste carnea tocata punem ceapa data pe razatoare, usturoiul pisat, pesmetul, oul, verdeata, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Cu mainile umede formam chiftele pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incalzit, pentru cca 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.



Sos vanatoresc: taiem legumele si le punem pentru 10 minute la calit in ulei. Turnam supa, condimentam cu sare si piper, acoperim cu capac si lasam la fiert pana legumele sunt moi. Se lasa la racorit, dupa care se paseaza legumele cu blenderul, pana se obtine un sos fin. Punem sosul obtinut la fiert adaugand vinul, bulionul, mustarul si frunza de dafin. Dupa ce acesta da in clocot, punem chiftelele si mai lasam 10 minute sa fiarba.

Spaghetele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert ,se scurg si se stropesc cu ulei. Eu le-am asezat pe platou in forma de "cuib'', si in mijloc am pus chiftelele cu sosul .Deasupra presaram verdeata (patrunjel si marar).
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftele in sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete cu fructe de mare

Spaghete cu fructe de mare

Pentru inceput, punem la fiert apa pentru paste. Apoi intr-o tigaie cu ulei incins prajim usturoiul

16 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Taitei lati cu creveti si dovlecel

Taitei lati cu creveti si dovlecel

Aceasta este una dintre retetele acelea pe care le pregatesc cand sunt in criza de timp, pentru ca

0 voturi    2 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Deni Andreea Ungureanu , 24 mai 2015

    arata ff bine,,felicitari

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • Ingrediente chiftele:
  • 500 g carne tocata (amestec)
  • o ceapa
  • un ou
  • 2 linguri pesmet
  • verdeata (marar si patrunjel
  • cate o legatura)
  • sare
  • piper
  • Ingrediente sos vânătoresc:
  • un morcov
  • o radacina mica de telina
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • 2-3 ciuperci
  • o lingura de mustar
  • o frunza de dafin
  • o lingura bulion (rosii)
  • 1 pahar cu vin
  • 50 ml ulei
  • 300 ml supa(apa)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

21 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

18 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza Suprema