autor:

gicuta

» » Paste si pizza

Spaghete cu chiftele in sos vanatoresc

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2015

Ingrediente
300 g spaghete, Ingrediente chiftele:, 500 g carne tocata (amestec), o ceapa, un ou, 2 linguri pesmet, verdeata (marar si patrunjel, cate o legatura), sare, piper, Ingrediente sos vânătoresc:, un morcov, o radacina mica de telina, un ardei gras, o ceapa, 2-3 ciuperci, o lingura de mustar, o frunza de dafin, o lingura bulion (rosii), 1 pahar cu vin, 50 ml ulei, 300 ml supa(apa), sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Chiftele: peste carnea tocata punem ceapa data pe razatoare, usturoiul pisat, pesmetul, oul, verdeata, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Cu mainile umede formam chiftele pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incalzit, pentru cca 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.



Sos vanatoresc: taiem legumele si le punem pentru 10 minute la calit in ulei. Turnam supa, condimentam cu sare si piper, acoperim cu capac si lasam la fiert pana legumele sunt moi. Se lasa la racorit, dupa care se paseaza legumele cu blenderul, pana se obtine un sos fin. Punem sosul obtinut la fiert adaugand vinul, bulionul, mustarul si frunza de dafin. Dupa ce acesta da in clocot, punem chiftelele si mai lasam 10 minute sa fiarba.

Spaghetele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert ,se scurg si se stropesc cu ulei. Eu le-am asezat pe platou in forma de "cuib'', si in mijloc am pus chiftelele cu sosul .Deasupra presaram verdeata (patrunjel si marar).
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftele in sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Farfale cu ton si sos de rosii

Farfale cu ton si sos de rosii

Pregatirea sosului: Intr-un wok adaugam uleiul de masline si cind este incins punem ceapa pe care

5 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Paste cu bacon si ciuperci

Paste cu bacon si ciuperci

Pastele se fierb in apa cu sare, confom instructiunilor de pe pachet. Baconul, taiat cubulete,

23 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Deni Andreea Ungureanu , 24 mai 2015

    arata ff bine,,felicitari

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • Ingrediente chiftele:
  • 500 g carne tocata (amestec)
  • o ceapa
  • un ou
  • 2 linguri pesmet
  • verdeata (marar si patrunjel
  • cate o legatura)
  • sare
  • piper
  • Ingrediente sos vânătoresc:
  • un morcov
  • o radacina mica de telina
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • 2-3 ciuperci
  • o lingura de mustar
  • o frunza de dafin
  • o lingura bulion (rosii)
  • 1 pahar cu vin
  • 50 ml ulei
  • 300 ml supa(apa)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

23 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

20 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pizza cu ton