autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 porții: Spaghete 250 gr, Pentru chifteluțe:, -150 gr carne tocată de vită (recomandare: Meșterul Măcelar), -1 cățel de usturoi, -1 ceapă mică, tocată fin, -50 gr firimituri (1 felie de pâine grosuță, prăjită), -1/2 ou bătut, -oregano, -sare și piper., Pentru sosul de roșii:, -1 ceapă medie, -2 căței de usturoi, -400 gr roșii din conservă, -1 lingură zahăr, -1 lingură oregano, -1 ardei iute, -100 ml vin roșu, -300 ml supă de legume, -pătrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Incepem prin prepararea sosului de rosii. Se calesc ceapa si usturoiul in ulei de masline, pana se inmoaie. Intre timp, ardeiul iute se toaca marunt.
Se adauga rosiile, supa de legume, zaharul, oregano, ardeiul iute si vinul rosu. Se lasa la fiert minim 25 min. Se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, preferabil in robotul de bucatarie, apoi se modeleaza chiftelutele in sfere mici de aproximativ 1 cm diametru si se prajesc.
Cu cateva minute inainte de a le lua de pe foc, se adauga sosul de rosii preparat in prealabil.
Amestecati bine cantitatea de spaghete dorita cu sosul de rosii si lasati-le sa se imbibe. La final, se orneaza cu patrunjel.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficat picant  de pui cu ciuperci

Ficat picant de pui cu ciuperci

• Se spală rapid ciupercile să nu ia multă apă, fără să se cureţe. Se taie feliuţe şi

11 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mazare cu piept de pui

Mazare cu piept de pui

Pieptul de pui se portioneaza si se trage la tigaie. Se scoate si da separate. Ceapa se spala si

15 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 porții: Spaghete 250 gr
  • Pentru chifteluțe:
  • -150 gr carne tocată de vită (recomandare: Meșterul Măcelar)
  • -1 cățel de usturoi
  • -1 ceapă mică
  • tocată fin
  • -50 gr firimituri (1 felie de pâine grosuță
  • prăjită)
  • -1/2 ou bătut
  • -oregano
  • -sare și piper.
  • Pentru sosul de roșii:
  • -1 ceapă medie
  • -2 căței de usturoi
  • -400 gr roșii din conservă
  • -1 lingură zahăr
  • -1 lingură oregano
  • -1 ardei iute
  • -100 ml vin roșu
  • -300 ml supă de legume
  • -pătrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tochitura -pe placul meu