Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 porții: Spaghete 250 gr;
  • Pentru chifteluțe:
  • -150 gr carne tocată de vită (recomandare: Meșterul Măcelar);
  • -1 cățel de usturoi;
  • -1 ceapă mică, tocată fin;
  • -50 gr firimituri (1 felie de pâine grosuță, prăjită);
  • -1/2 ou bătut;
  • -oregano;
  • -sare și piper.
  • Pentru sosul de roșii:
  • -1 ceapă medie;
  • -2 căței de usturoi;
  • -400 gr roșii din conservă;
  • -1 lingură zahăr;
  • -1 lingură oregano;
  • -1 ardei iute;
  • -100 ml vin roșu;
  • -300 ml supă de legume;
  • -pătrunjel.

Mod de preparare

Incepem prin prepararea sosului de rosii. Se calesc ceapa si usturoiul in ulei de masline, pana se inmoaie. Intre timp, ardeiul iute se toaca marunt.

Se adauga rosiile, supa de legume, zaharul, oregano, ardeiul iute si vinul rosu. Se lasa la fiert minim 25 min. Se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, preferabil in robotul de bucatarie, apoi se modeleaza chiftelutele in sfere mici de aproximativ 1 cm diametru si se prajesc.

Cu cateva minute inainte de a le lua de pe foc, se adauga sosul de rosii preparat in prealabil.

Amestecati bine cantitatea de spaghete dorita cu sosul de rosii si lasati-le sa se imbibe. La final, se orneaza cu patrunjel.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise