autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 porții: Spaghete 250 gr, Pentru chifteluțe:, -150 gr carne tocată de vită (recomandare: Meșterul Măcelar), -1 cățel de usturoi, -1 ceapă mică, tocată fin, -50 gr firimituri (1 felie de pâine grosuță, prăjită), -1/2 ou bătut, -oregano, -sare și piper., Pentru sosul de roșii:, -1 ceapă medie, -2 căței de usturoi, -400 gr roșii din conservă, -1 lingură zahăr, -1 lingură oregano, -1 ardei iute, -100 ml vin roșu, -300 ml supă de legume, -pătrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Incepem prin prepararea sosului de rosii. Se calesc ceapa si usturoiul in ulei de masline, pana se inmoaie. Intre timp, ardeiul iute se toaca marunt.
Se adauga rosiile, supa de legume, zaharul, oregano, ardeiul iute si vinul rosu. Se lasa la fiert minim 25 min. Se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, preferabil in robotul de bucatarie, apoi se modeleaza chiftelutele in sfere mici de aproximativ 1 cm diametru si se prajesc.
Cu cateva minute inainte de a le lua de pe foc, se adauga sosul de rosii preparat in prealabil.
Amestecati bine cantitatea de spaghete dorita cu sosul de rosii si lasati-le sa se imbibe. La final, se orneaza cu patrunjel.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui Hawai

Piept de pui Hawai

Fileurile de pui, sarate, piperate si parfumate cu praf de curry, se prajesc scurt in ulei, pe ambele

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tocana bunicii

Tocana bunicii

Mod de preparare: Sosul il pregatim in ceaun, se incinge uleiul si se calesc rosiile taiate potrivit

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 porții: Spaghete 250 gr
  • Pentru chifteluțe:
  • -150 gr carne tocată de vită (recomandare: Meșterul Măcelar)
  • -1 cățel de usturoi
  • -1 ceapă mică
  • tocată fin
  • -50 gr firimituri (1 felie de pâine grosuță
  • prăjită)
  • -1/2 ou bătut
  • -oregano
  • -sare și piper.
  • Pentru sosul de roșii:
  • -1 ceapă medie
  • -2 căței de usturoi
  • -400 gr roșii din conservă
  • -1 lingură zahăr
  • -1 lingură oregano
  • -1 ardei iute
  • -100 ml vin roșu
  • -300 ml supă de legume
  • -pătrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui