autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 porții: Spaghete 250 gr, Pentru chifteluțe:, -150 gr carne tocată de vită (recomandare: Meșterul Măcelar), -1 cățel de usturoi, -1 ceapă mică, tocată fin, -50 gr firimituri (1 felie de pâine grosuță, prăjită), -1/2 ou bătut, -oregano, -sare și piper., Pentru sosul de roșii:, -1 ceapă medie, -2 căței de usturoi, -400 gr roșii din conservă, -1 lingură zahăr, -1 lingură oregano, -1 ardei iute, -100 ml vin roșu, -300 ml supă de legume, -pătrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Incepem prin prepararea sosului de rosii. Se calesc ceapa si usturoiul in ulei de masline, pana se inmoaie. Intre timp, ardeiul iute se toaca marunt.
Se adauga rosiile, supa de legume, zaharul, oregano, ardeiul iute si vinul rosu. Se lasa la fiert minim 25 min. Se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, preferabil in robotul de bucatarie, apoi se modeleaza chiftelutele in sfere mici de aproximativ 1 cm diametru si se prajesc.
Cu cateva minute inainte de a le lua de pe foc, se adauga sosul de rosii preparat in prealabil.
Amestecati bine cantitatea de spaghete dorita cu sosul de rosii si lasati-le sa se imbibe. La final, se orneaza cu patrunjel.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 porții: Spaghete 250 gr
  • Pentru chifteluțe:
  • -150 gr carne tocată de vită (recomandare: Meșterul Măcelar)
  • -1 cățel de usturoi
  • -1 ceapă mică
  • tocată fin
  • -50 gr firimituri (1 felie de pâine grosuță
  • prăjită)
  • -1/2 ou bătut
  • -oregano
  • -sare și piper.
  • Pentru sosul de roșii:
  • -1 ceapă medie
  • -2 căței de usturoi
  • -400 gr roșii din conservă
  • -1 lingură zahăr
  • -1 lingură oregano
  • -1 ardei iute
  • -100 ml vin roșu
  • -300 ml supă de legume
  • -pătrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de parmezan