autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 porții: Spaghete 250 gr, Pentru chifteluțe:, -150 gr carne tocată de vită (recomandare: Meșterul Măcelar), -1 cățel de usturoi, -1 ceapă mică, tocată fin, -50 gr firimituri (1 felie de pâine grosuță, prăjită), -1/2 ou bătut, -oregano, -sare și piper., Pentru sosul de roșii:, -1 ceapă medie, -2 căței de usturoi, -400 gr roșii din conservă, -1 lingură zahăr, -1 lingură oregano, -1 ardei iute, -100 ml vin roșu, -300 ml supă de legume, -pătrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Incepem prin prepararea sosului de rosii. Se calesc ceapa si usturoiul in ulei de masline, pana se inmoaie. Intre timp, ardeiul iute se toaca marunt.
Se adauga rosiile, supa de legume, zaharul, oregano, ardeiul iute si vinul rosu. Se lasa la fiert minim 25 min. Se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, preferabil in robotul de bucatarie, apoi se modeleaza chiftelutele in sfere mici de aproximativ 1 cm diametru si se prajesc.
Cu cateva minute inainte de a le lua de pe foc, se adauga sosul de rosii preparat in prealabil.
Amestecati bine cantitatea de spaghete dorita cu sosul de rosii si lasati-le sa se imbibe. La final, se orneaza cu patrunjel.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba de vita cu mazare

Limba de vita cu mazare

Fierbem limba intreaga in apa cu sare dupa gust cca. 2 ore la foc mediu. Soatem limba din oala si

15 voturi    7 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne
Varza cu berbecut

Varza cu berbecut

- Taiem varza fideluta. - Curatam ceapa, o tocam marunt, apoi o punem la calit cu un praf de sare. -

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 porții: Spaghete 250 gr
  • Pentru chifteluțe:
  • -150 gr carne tocată de vită (recomandare: Meșterul Măcelar)
  • -1 cățel de usturoi
  • -1 ceapă mică
  • tocată fin
  • -50 gr firimituri (1 felie de pâine grosuță
  • prăjită)
  • -1/2 ou bătut
  • -oregano
  • -sare și piper.
  • Pentru sosul de roșii:
  • -1 ceapă medie
  • -2 căței de usturoi
  • -400 gr roșii din conservă
  • -1 lingură zahăr
  • -1 lingură oregano
  • -1 ardei iute
  • -100 ml vin roșu
  • -300 ml supă de legume
  • -pătrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Mancare de mazare cu coaste pe porc proaspete si mini-carote