autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 porții: Spaghete 250 gr, Pentru chifteluțe:, -150 gr carne tocată de vită (recomandare: Meșterul Măcelar), -1 cățel de usturoi, -1 ceapă mică, tocată fin, -50 gr firimituri (1 felie de pâine grosuță, prăjită), -1/2 ou bătut, -oregano, -sare și piper., Pentru sosul de roșii:, -1 ceapă medie, -2 căței de usturoi, -400 gr roșii din conservă, -1 lingură zahăr, -1 lingură oregano, -1 ardei iute, -100 ml vin roșu, -300 ml supă de legume, -pătrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Incepem prin prepararea sosului de rosii. Se calesc ceapa si usturoiul in ulei de masline, pana se inmoaie. Intre timp, ardeiul iute se toaca marunt.
Se adauga rosiile, supa de legume, zaharul, oregano, ardeiul iute si vinul rosu. Se lasa la fiert minim 25 min. Se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, preferabil in robotul de bucatarie, apoi se modeleaza chiftelutele in sfere mici de aproximativ 1 cm diametru si se prajesc.
Cu cateva minute inainte de a le lua de pe foc, se adauga sosul de rosii preparat in prealabil.
Amestecati bine cantitatea de spaghete dorita cu sosul de rosii si lasati-le sa se imbibe. La final, se orneaza cu patrunjel.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Curcan cu năut și lămâie

Curcan cu năut și lămâie

Am curățat cartofii, i-am tăiat în sferturi și i-am amestecat cu ceapa, lămâia, usturoiul,

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu rosii gratinate

Piept de pui cu rosii gratinate

Se spala carnea , se cresteaza in 3-4 locuri, se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar.Cand

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 porții: Spaghete 250 gr
  • Pentru chifteluțe:
  • -150 gr carne tocată de vită (recomandare: Meșterul Măcelar)
  • -1 cățel de usturoi
  • -1 ceapă mică
  • tocată fin
  • -50 gr firimituri (1 felie de pâine grosuță
  • prăjită)
  • -1/2 ou bătut
  • -oregano
  • -sare și piper.
  • Pentru sosul de roșii:
  • -1 ceapă medie
  • -2 căței de usturoi
  • -400 gr roșii din conservă
  • -1 lingură zahăr
  • -1 lingură oregano
  • -1 ardei iute
  • -100 ml vin roșu
  • -300 ml supă de legume
  • -pătrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Cartofi inveliti