autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Spaghete cu fistic

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete, , sare, , 2 linguri ulei, , 150 g morcovi, , 100 g boabe de fistic, , 200 g smantana subtire, , 200 ml lapte, , 200 g branza topita, , 1 lingura zeama de lamaie, , piper macinat, , 1/2 legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Se fierb spaghetele (“al dente”) in apa cu sare, se rastoarna intr-o strecuratoare, se baga sub un jet de apa rece si se stropesc apoi cu ulei, intorcandu-le pe toate partile. Intre timp, se curata morcovii, se taie fasii subtiri, se dau in cateva clocote (in apa cu sare) si apoi se lasa sa se scurga. Fisticul se toaca marunt, se rumeneste intr-o tigaie, fara grasime, se scoate si se pune deoparte. Smantana si laptele se fierb 5 minute la foc iute, dupa care se incorporeaza branza taiata cubulete si se lasa sa se topeasca, amestecand intruna. Sosul astfel preparat se fierbe inca 10 minute, pana ce devine cremos. Se adauga sare, piper si zeama de lamaie. Se amesteca spaghetele cu morcovii si patrunjelul tocat, se pune cate-o portie pe fiecare farfurie, se toarna peste ele sosul de branza, se presara cu fistic prajit si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste mici cu pui

Paste mici cu pui

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, scurgem, le clatim si le lasam deoparte. Intre

12 voturi    4 comentarii
40 min
Paste si pizza
Lasagne cu sos Bolognese

Lasagne cu sos Bolognese

Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea

43 voturi    23 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 150 g morcovi
  • 100 g boabe de fistic
  • 200 g smantana subtire
  • 200 ml lapte
  • 200 g branza topita
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • piper macinat
  • 1/2 legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PIZZA