autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Spaghete cu fistic

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete, , sare, , 2 linguri ulei, , 150 g morcovi, , 100 g boabe de fistic, , 200 g smantana subtire, , 200 ml lapte, , 200 g branza topita, , 1 lingura zeama de lamaie, , piper macinat, , 1/2 legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Se fierb spaghetele (“al dente”) in apa cu sare, se rastoarna intr-o strecuratoare, se baga sub un jet de apa rece si se stropesc apoi cu ulei, intorcandu-le pe toate partile. Intre timp, se curata morcovii, se taie fasii subtiri, se dau in cateva clocote (in apa cu sare) si apoi se lasa sa se scurga. Fisticul se toaca marunt, se rumeneste intr-o tigaie, fara grasime, se scoate si se pune deoparte. Smantana si laptele se fierb 5 minute la foc iute, dupa care se incorporeaza branza taiata cubulete si se lasa sa se topeasca, amestecand intruna. Sosul astfel preparat se fierbe inca 10 minute, pana ce devine cremos. Se adauga sare, piper si zeama de lamaie. Se amesteca spaghetele cu morcovii si patrunjelul tocat, se pune cate-o portie pe fiecare farfurie, se toarna peste ele sosul de branza, se presara cu fistic prajit si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

Blatul: Cubul de drojdie de amesteca cu o lingura de zahar, se adauga 225 ml apa calduta si 2

6 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza
Pizza Quatro Stagione

Pizza Quatro Stagione

1. Aşezaţi blaturile pe o tavă. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. Adăugaţi salamul, şunca, ciuperciile,

14 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 150 g morcovi
  • 100 g boabe de fistic
  • 200 g smantana subtire
  • 200 ml lapte
  • 200 g branza topita
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • piper macinat
  • 1/2 legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza