autor:

Mihaela11

» » Paste si pizza

Spaghete cu sos Bolognese

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 pachet de spaghete( 500gm), -1/2 kg carne macinata de vita, -1 ceapa de marime medie, -3-4 catei de usturoi, -1 ardei rosu, -1 ardei verde, -1 morcov, -1 conserva de ciuperci feliate, -1 conserva de rosii decojite, -500 ml suc natural de rosii, -1 conserva de rosii intregi decojite, -1 morcov de marime medie, -5 linguri ulei de masline, -3 linguri ulei de porumb( pentru apa de fiert spaghetele), -1/2 lingurita cimbru, -1 cub de busuioc( sau busuioc proaspat) Knorr, -1 lingurita condiment mixt macinat( cuisoare, ghimbir,scortisoara,nucsoara,frunza de dafin), -1 lingurita oregano uscat, -1 lingurita de rozmarin uscat si maruntit, -1 lingurita chimin dulce macinat, -1 ardei iute(optional), -sare dupa gust, -piper proaspat macinat ( dupa gust), -cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa si usturoiul marunt.
Ardeii se taie julien.
Morcovul se curata de coaja si se taie marunt.
Se incinge uleiul de masline intr-o cratita anti aderenta si se calesc ceapa, usturoiul, ardeii si morcovul cca 5 minute.
Se adauga carne macinata de vita , se sareaza si se condimenteaza; se mai lasa 5 minute.
Se adauga ciupercile feliate , rosiile taiate marunt si scul de rosii si se acopera cu un capac.
Se reduce focul si se fierbe sosul 15 minute.
Spaghetele se fierb in apa cu sare si putin ulei dupa instructiunile de pe pachet, avand grija sa lasam intotdeauna cu 5 minute mai mult, deoarece italienii le consuma mai crude.
Se scurg spaghetele si se trec sub un jet de apa rece apoi se pun inapoi in cratita in care au fiert, adaugand putin ulei.
Se pun spaghetele pe un platou, se adauga sosul Bolognese si se presara cu cascaval ras dupa gust.
Se servesc cu maraturi asortate si masline de casa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete bolognese cu sos de spanac si menta

Spaghete bolognese cu sos de spanac si menta

Se fierb pastele in apa cu sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se caleste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza cu ton

Pizza cu ton

Se unge o tava cu ulei.Se aseaza aluatul uniform.Se adauga sosul de rosii (un sfert din cantitatea

2 voturi    0 comentarii
1h 1 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Mihaela, fiul meu e înnebunit după sosul Bolognese picante cu chili si pastele(fusilli) cu care macră taiată cubuleţe, inăbuşită în unt,în care adaugă la sfârşit si broccoli. E singurul preparat pe care-l face singur. Sosul îl cumpără de la supermarket. Sunt foarte bune pastele lui, aşa cum cred că sunt şi spaghetele tale, pentru că sosul e un deliciu! Fotografiile şi prepararea îi aparţin!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Mihaela, fiului meu îi plac foarte mult,nişte paste italiene, fusilli, pe care le face cu carne macra taiata cubuleţe, cu sos Bolognesse picante din comerţ şi cu broccoli.Căleşte carnea în unt, apoi adaugă un pahar de apă să se fiarbă bine şi când carnea e gata, pune si bucheţelele de broccoli. Pastele le fierbe după instrucţiunile de pe plic. Când carnea şi pastele sunt gata, le pune într-un castron şi pune peste ele sosul Bolognese picante(cu chilli).

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Super !

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    foarte bune.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Sunt foarte gustoase, imi plac. Ti-au iesit frumos.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Ca de obicei foarte bun. Imi place faptul ca esti foarte atenta la ceea ce pui in mancare (ex. ardeiul iute pentru copii).

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Draga Mariana, Mi se pare interesanta adaugarea de broccoli la sos. O voi incerca.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Multumesc pentru comentarii! Draga Mariana, si eu uneori gatesc sosul bolognese cu bucatele de carne taiate foarte marunt; am pus ardeiul iute optional , pentru familiile care au copii mici. De asemenea , cred ca ati observat ca gatesc cu carne fara nici un pic de grasime, e mai sanatoasa. De asemenea( in calitate de medic) recomand uleiul de masline, este uleiul cel mai sarac in colesterol, deci ideal pentru cei cu hiperlipidemii si conditii cardiace. Pe curand. ( Apropo si eu cand mergeam in Romania la fiul meu ,care era student la Timisoara , gaseam intotdeauna un dulap plin cu borcane de sos bolognese!!!!!!!!)

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Votat, notat si mai tarziu (dupa ce le pregatesc) mancat! Imi place reteta, s-au impletit atatea arome in ea ca nu poti decat sa o savurezi.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Am trimis de doua ori comentariu cu fotografii la " Ai pregatit?" nu a aparut niciunul. Buna reteta! Si repar sos Bolognese, dar fiul meu il prefera pe cel din supermarket.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Sunt o bunatate,arata foarte bine spaghetele tale si foarte bine prezentata reteta,ca de obicei!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Apetisant!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Ce bine arata.Mi-ai facut pofta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      si eu fac spaghete bolognese,dar ale tale sunt speciale.....cate arome!!!felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 pachet de spaghete( 500gm)
  • -1/2 kg carne macinata de vita
  • -1 ceapa de marime medie
  • -3-4 catei de usturoi
  • -1 ardei rosu
  • -1 ardei verde
  • -1 morcov
  • -1 conserva de ciuperci feliate
  • -1 conserva de rosii decojite
  • -500 ml suc natural de rosii
  • -1 conserva de rosii intregi decojite
  • -1 morcov de marime medie
  • -5 linguri ulei de masline
  • -3 linguri ulei de porumb( pentru apa de fiert spaghetele)
  • -1/2 lingurita cimbru
  • -1 cub de busuioc( sau busuioc proaspat) Knorr
  • -1 lingurita condiment mixt macinat( cuisoare
  • ghimbir,scortisoara,nucsoara,frunza de dafin)
  • -1 lingurita oregano uscat
  • -1 lingurita de rozmarin uscat si maruntit
  • -1 lingurita chimin dulce macinat
  • -1 ardei iute(optional)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat ( dupa gust)
  • -cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza cu de toate