Spaghete cu sos, la cuptor

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5 portii): 250 g spaghete,
  • sare,
  • 500 g carne tocata (porc+vita),
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 conserva rosii decojite (480 g),
  • 2 linguri bulion,
  • eventual 5 sardele,
  • 3 linguri capere,
  • 1 ardei iute,
  • piper,
  • unt pentru uns forma,
  • 200 g telemea.

Mod de preparare

Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare, se scurg si se toarna peste ele o lingura cu ulei. In uleiul ramas se prajeste putin carnea tocata, dupa care se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si se lasa si ele sa se caleasca cateva minute. Rosiile scurse si taiate bucati se incorporeaza in carne impreuna cu bulionul, sardelele tocate marunt, caperele si ardeiul iute maruntit, se gusta de sare si piper si se mai lasa pe foc, sa fiarba incet, circa 10 minute. Se amesteca spaghetele cu sosul, se toarna intr-o forma unsa (sau in 5 forme mici), se presara peste ele telemeaua rasa si se lasa sa se rumeneasca circa 20 de minute in cuptorul incins la 200°C. Se servesc cu salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta